Desert de toamnă

Gutuia este vedeta din farfuria noastră, în această toamnă. Este un fruct bogat în vitamine. Aveţi nevoie de: 2 gutui mari, 50 de grame de unt, 25 ml de apă, un praf de scorțișoară şi unul de sare, 4 ouă, 100 de grame şi 4 linguri de zahăr, 4 linguri de ulei, 1 plic zahăr vanilat, 4 linguri de făină şi 1 plic praf de copt.

Gutuile se spală, se curăță și se taie cuburi mai mici. În cratița de copt prăjitura se caramelizează cele 100 de grame de zahăr, până se face de un auriu frumos. Când este gata se adaugă untul, se amestecă bine până se topește, apoi se pune și apa și se amestecă până la omogenizare. În cratiță se aruncă cuburile de gutui și se rostogolesc să se pătrundă de caramel, apoi se ia cratița de pe foc.

Se bat separat albușurile cu puțină sare până se face o spumă compactă. Zahărul se adaugă lingură cu lingură. Gălbenușurile se freacă bine cu lingurile de ulei, apoi ușor se adaugă peste albușuri. La final, se pune făina în ploaie cu praful de copt și se amestecă bine.

Blatul se toarnă frumos peste gutuile din cratiță și se bagă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 30-40 de minute. Când este gata, se răstoarnă prăjitura din cratiță și se ornează cu nucă măcinată sau orice altceva vă place.

Poftă bună!

Sursa: clickpoftabuna.ro

Vizualizări: 1,899

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: