Investiţii de milioane de euro la primăria Rovinari

Două mari proiecte ale Primăriei Rovinari au primit finanţare europeană prin intermediul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia. Peste un milion de euro este finanţarea primită numai pentru reabilitarea Ambulatoriului Spitalului Orăşenesc din Rovinari. Unitatea va fi dotată cu aparatură medicală de ultimă generaţie şi va dispune de un lift. Lucrările de recondiţionare şi utilare a ambulatoriului sunt estimate a fi începute în luna iulie.

Ambulatoriul Spitalului Orăşenesc din Rovinari a fost construit în anul 1989 şi de atunci s-au mai efectuat doar câteva mici reparaţii. Conducerea Primăriei Rovinari a întocmit un proiect pentru atragerea de fonduri în vederea reabilitării unităţii şi urmează să semneze contractul de finanţare. Ambulatoriul Spitalului Rovinari deserveşte la această dată peste 35.000 de cetăţeni din oraş, dar şi din localităţile limitrofe. Este compus din 16 cabinete de specialitate, care vor fi dotate cu aparatură medicală conform standardelor europene. „ADR Sud-Vest Oltenia şi-a trimis reprezentanţii miercuri la Rovinari pentru a vizita ambulatoriul. Vorbim de o investiţie de peste un milion de euro, ale cărei achiziţii de lucrări şi servicii se va derula într-o lună. Iniţiativa îi aparţine domnului primar Dorin Filip, care a dorit ca în acest oraş să existe un ambulatoriu modern, european, care să aibă dotări cu aparaturi medicale performante. Va arăta cu adevărat extraordinar. Contribuţia noastră este de doar 2% din valoarea totală. Dacă eşti perseverent şi depui proiecte şi sunt viabile poţi să şi reuşeşti, să obţii finanţare”, a declarat Laurenţiu Chivu, viceprimarul din Rovinari.

Medicii de familie care au cabinete medicale individuale în Ambulatoriul Spitalului Orăşenesc din Rovinari vor trebui însă să predea spaţiile odată cu modernizarea clădirii. În prezent, autorităţile locale din Rovinari caută soluţii pentru a oferi o altă locaţie pentru ca medicii de familie să îşi poată desfăşura în continuare activitatea.

Blocul social, modernizat

Şi blocul social din Rovinari, situat în imediata apropiere a sediului Primăriei Rovinari, va fi reabilitat cu fonduri europene. Clădirea se află într-o stare deplorabilă. Va fi reabilitat atât în interior, cât şi în exterior, dar şi dotat cu mobilier nou. 46 de familii defavorizate vor putea să convieţuiască în cele mai bune condiţii după reabilitarea blocului. „Probabil în următoarea săptămână va avea loc vizita şi pentru blocul B2, un centru social pe care noi ne dorim de mult timp să îl reabilităm. Cei de la Ministerul Dezvoltării şi ADR Sud-Vest Oltenia ne-au anunţat deja că urmează să vină. Vorbim şi aici de un milion şi ceva de euro. Practic două investiţii în Rovinari care în mod sigur ne vor face cinste şi cu care ne vom mândri în maxim un an”, a mai spus viceprimarul din Rovinari, Laurenţiu Chivu.  

Vizualizări: 241

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: