CE Oltenia lucrează la un nou drum spre comuna Negomir

Actualul drum județean 674 B, care face legătura între Rovinari și Negomir, va fi distrus de Cariera Roșia, care se va extinde în perioada următoare. Circulația va fi deviată pe un drum care se construiește acum prin comuna Fărcășești și care ajunge la Negomir. Lucrarea este finanțată de Complexul Energetic Oltenia, prin Divizia Minieră și Cariera Roșia, iar lucrările ar trebui finalizate în această toamnă.

În acest moment se ajunge la Negomir pe Drumul Județean 674B, care în perioada următoare va fi distrus de Cariera Roșia, ce se va extinde pe o suprafață de patru kilometri în zona Pădurea lui Glăvan. Comuna nu va rămâne însă fără legătura cu Orașul Rovinari, pentru că acum se lucrează la un alt drum prin comuna Fărcășești, mai exact prin cătunul  „La Zătreana”. Primele discuții pentru realizarea acestui drum au apărut încă de acum cinci ani, când au fost mai multe propuneri. „Se știa de acum cinci ani că va înainta Cariera Roșia spre drumul județean. Atunci am discutat să facem acest drum pe lângă Timișeni sau pe la cimitirul din Fărcășești, dar și aici cariera se putea extinde, pentru că erau solicitări de cărbune. Așa s-a ales această variantă, care din punctul meu de vedere este foarte bună pentru oamenii din Negomir, care în proporție de 90% trebuie să ajungă la Rovinari, la piață, la spital sau cu alte treburi. Drumul acesta este mai scurt și le va fi de mare folos”, a precizat primarul din Negomir, Ion Gruescu.

Drum finanțat de CEO

Noul drum are o lungime de 6 kilometri, iar lucrările au început din toamna anului trecut și ar trebui finalizate în luna septembrie. Valoarea investiției este de aproximativ 60 de milioane de euro, iar lucrarea este realizată de o firmă din Mehedinți. Valoarea de la care a început licitația a fost de peste 100 de milioane de euro. Finanțarea vine din partea Complexului Energetic Oltenia prin Divizia Minieră și Cariera Roșia.

Ieri, primarul din Negomir, împreună cu  constructorul, reprezentanții de la Divizia Minieră, Cariera Roșia și Consiliul Județean au mers în teren pentru a vedea care este stadiul lucrărilor, pentru că au fost întâmpinate ceva probleme din cauza alunecărilor de teren. S-a stabilit că lucrările sunt întârziate cu o lună din cauza vremii nefavorabile din această primăvară. „Au fost ceva probleme cu acest drum din cauza alunecărilor de teren, dar lucrările sunt cât de cât în grafic, cu o întârziere de o lună de zile din cauza ploilor din primăvara aceasta. S-a luat decizia să fie suplimentate utilajele, pentru că lucrările ar trebui să fie gata la 1 septembrie. Din câte am înțeles eu, CEO este cu plata lucrărilor la zi. Mai este foarte mult de lucru și sper să fie gata drumul până când începe vremea rea. Deocamdată se poate circula dacă este vremea frumoasă, însă sunt zone cu vizibilitate redusă din cauza prafului care se ridică”, a mai precizat primarul Gruescu.

Drumul, o necesitate pentru negomireni

Acest drum este o necesitate pentru locuitorii din Negomir, chiar dacă mai mult de jumătate din el este pe raza localității Fărcășești. Când se vor termina lucrările drumul va fi dat în administrarea Consiliului Județean Gorj. „Drumul este binevenit pentru localnicii din Negomir. Dacă celălalt va fi distrus, trebuia făcut  un drum de legătură între Negomir și Orașul Rovinari. Vreau să precizez faptul că acest drum este mai scurt decât celălalt și va fi mai bun. Acum caut soluții pentru transportul în comun”, a mai spus Gruescu.

Vizualizări: 244

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: