Piept de pui la tavă, cu cașcaval și smântână

Ingrediente necesare: 800-900 grame de piept de pui, 1-2 roșii bine coapte, o ceapă.

Ingrediente necesare pentru sos: 5 linguri de smântână lichidă (30% grăsime), 200 grame de cașcaval, 4 ouă, piper, sare.

Mod de preapare: Începem prin a tăia pieptul de pui cubulețe mari, apoi le butem într-un bol adânc din sticlă.

Într-un bol, batem ouăle cu smântână, sare și piper negru. Amestecăm bine 5-10 minute, până când compoziția devine omogenă…

Adăugăm sosul de ou peste carnea de pui, dăm pe răzătoare aproximativ 100 grame de cașcaval și îl adăugăm peste carne. Amestecăm energic aproximativ 5 minute…

Tapetăm tava de copt (aproximativ 20×30 cm) cu hârtie de copt și turnăm compoziția din carne și sos. Uniformizăm cu o lingură mare.

Adăugăm deasupra inele de ceapă și felii de roșie. Preîncălzim cuptorul la 180 grade Celsius.

Punem la copt timp de 25-30 de minute. Scoatem forma din cuptor și răzuim alte 100 grame de cașcaval deasupra. Punem înapoi în cuptor timp de 5-10 minute. Este gata!

Vizualizări: 4,873

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: