Nou! Computer tomograf la spitalul din Novaci

Pacienţii Spitalului Orăşenesc Novaci nu vor mai trebui să meargă la Târgu Jiu sau Târgu Cărbuneşti pentru a efectua o investigaţie de imagistică medicală. Un computer tomograf va fi montat în ambulatoriul unităţii spitaliceşti.

Zona din ambulatoriul spitalului în care va funcţiona computerul tomograf a intrat într-un amplu proces de reabilitare. Aparatura ar urma să fie montată de săptămâna viitoare.

Va mai dura o vreme până când tomograful va deveni funcţional, asta pentru că aparatura va trebui autorizată de Comisia Naţională pentru Controlul Activităţii Nucleare. „Spre bucuria noastră, primăria a reuşit să închirieze un spaţiu pentru un computer tomograf. Aşa că în curând, nu pot spune exact, pentru că durează destul de mult autorizarea lui, şi la Novaci va fi un computer tomograf şi vom ţine bolnavii aici, fără să mai fie nevoie să-i transportăm în alte spitale să poată face această analiză. Tomograful este lucrul cel mai important pentru unitatea noastră, pentru că a început să funcţioneze Compartimentul de Neurologie şi era foarte greu”, a declarat Emil Grigore, managerul Spitalului Orăşenesc Novaci.

Lunar, circa 40 de pacienţi ai Spitalului Orăşenesc Novaci sunt dirijaţi către alte spitale, tocmai din cauza lipsei unui astfel de aparat în unitate. „Biletul de trimitere de la medic va fi decontat de Casa de Asigurări de Sănătate. Cei care vor dori să facă astfel de investigaţii cu bani, fără bilet de trimitere, vor face pe cont propriu. Tarifele ţin de societatea care aduce acest aparat, dar vor fi tarife destul de convenabile pentru toată lumea. Aş fi bucuros dacă aparatul va fi pus în funcţiune până la sfârşitul anului, ca să poată intra în relaţie contractuală cu Casa începând de anul următor. Oricum, chiar dacă dânşii nu vor reuşi să încheie contract cu Casa de Sănătate, tot ce va fi trimis de noi la tomograf le vom deconta noi, ca spital, cum facem şi la ora actuală”, a mai spus managerul Emil Grigore.

Vizualizări: 3,312

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: