Tomograful de la Motru, defect de câteva săptămâni

Pacienții Spitalului Muncipal Motru nu pot face investigații de imagistică medicală în cadrul unității spitalicești. Computerul tomograf este nefuncţional de câteva săptămâni, asta după ce o piesă s-a defectat. Avaria a fost remediată de curând, însă abia de săptămâna viitoare este posibil să fie repus în funcţiune.

La doar un an de la punerea în funcțiune, computerul tomograf al Spitalului Municipal Motru s-a defectat. Aparatul a fost achiziționat cu fonduri de la Ministerul Sănătății, în sumă de 1,2 milioane lei, iar cofinanțarea asigurată de primăria Motru este de 135 mii lei. 

Defecțiunea a apărut în cel mai nepotrivit moment cu putință, asta pentru că nici de la Târgu Jiu nu a funcționat până de curând, iar cel de la Târgu Cărbunești suportă o anumită greutate și nu este accesibil la orice oră. În aceste condiții, cazurile grave au fost dirijate la Craiova. ”A fost o defecțiune destul de mare. Nu funcționează de circa 3 săptămâni. Cheltuielile cu reparațiile sunt suportate de firma care l-a adus, este încă în garanţie. Se mai întâmplă. A fost o mare problemă, pentru că nici cel de la Târgu Jiu nu a funcţionat. Ce a fost de absolut urgență au fost transferați și către Craiova, către Târgu Jiu. Noi, oricum cazurile grave le transferam către Târgu Jiu chiar dacă le facem noi tomograf și investigăm, dar nu putem să-i ținem internați”, a declarat Alin Efrim, managerul Spitalului Municipal Motru.

Zeci de persoane așteaptă să facă investigații de imagistică medicală la tomograful spitalului motrean, însă la nivelul unității nu s-a întocmit o listă de așteptare, neștiind cât vor dura reparațiile.

Vizualizări: 1,238

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: