Pîrvulescu şi Nica, singurii candidaţi pentru şefia FNME

Dan Pîrvulescu, lider în CE Oltenia, şi Petru Nica, lider în CE Hunedoara, au intrat în competiţie pentru şefia Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME). Alegerile au loc pe 20 noiembrie la Vîlcea.

Federaţia are circa 10.000 de membri de sindicat, din care 5000 în Oltenia. „Sindicatele din Oltenia m-au mandatat pe mine ca să-mi depun candidatura pentru această funcţie. Un astfel de congres trebuie să dea nota unităţii viitoare“, a declarat Pîrvulescu.

Petre Nica susţine că ştie problemele din CE Oltenia pentru că sunt aceleaşi cu cele ale CE Hunedoara. „Până la urmă şi unii şi ceilalţi reprezintă producători de energie pe bază de cărbune, deci noi avem foarte multe puncte comune. Cel care va fi desemnat de către delegaţi să devină preşedintele federaţiei acela îşi va asuma conducerea acesteia şi revitalizarea mişcării sindicale“, a declarat acesta.

Dacă pentru funcţia de preşedinte competiţia se face cu mult calm, pentru celelalte par să fie ceva conflicte. Mai ales după revenirea în federaţie a sindicatelor din Motru conduse de Nelu Roşca şi Nicolae Bădiţă. Ioan Feurdean candidează pentru postul de secretar, dar se pare că nu este susţinut de cei din Motru. El aminteşte că cei doi lideri au plecat din FNME la Federaţia Univers într-o perioadă foarte grea şi că acum ar trebui să aştepte o vreme pentru a avea pretenţii. S-ar părea că şi Nicolae Bădiţă vrea postul de secretar. „Colegii mei dacă vin în FNME ar trebui să se supună aceloraşi reguli ca unul care se autosuspendă şi care atunci când vine în federaţie trebuie să treacă cel puţin 3 luni de zile şi apoi să aibă pretenţii. Au plecat când a fost cel mai greu. Faptul că revin e un lucru bun, dar cu respectarea statutului“, a declarat Ioan Feurdean la Radio Infinit.

Marţi a fost ultima zi de depunere a candidaturilor, însă ele vor fi validate la finalul săptămânii într-o şedinţă a Colegiului Director.

Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: