Pîrvulescu: Vom avea probleme în decembrie dacă nu dăm nimic la oameni

Liderul sindical Dumitru Pîrvulescu crede că vor fi mari probleme la Complexul Energetic Oltenia în ceea ce priveşte acoperirea cu personal în luna decembrie. Asta deoarece sunt foarte multe zile libere. În carierele miniere vor fi 17 zile lucrătoare şi 14 libere. Pîrvulescu crede că oamenii nu vor accepta să lucreze în zilele libere dacă nu vor fi stimulaţi financiar.

Angajaţii carierelor miniere din Complexul Energetic Oltenia au, pe lângă libere legale, încă două zile pe 4 decembrie, de Ziua Minerului, şi pe 24 decembrie, în ajun de Crăciun. În total, în decembrie, vor fi 14 zile libere la 17 lucrătoare. Preşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie, Dumitru Pîrvulescu, crede că va fi aproape imposibil de făcut programarea salariaţilor. „La cât de puţini salariaţi au rămas, nu ştiu cum vor face programarea. Nu a mai fost în niciun an ca acum, cerere mare de energie, multe zile libere şi puţini salariaţi. Dacă nu îi motivează pe oameni, nu ştiu cum îi vor aduce la serviciu”, a spus Pîrvulescu.

Liderul sindical este de părere că o parte din rezerva la fondul de salarii va fi consumată în decembrie, când salariaţii vor fi plătiţi suplimentar, pentru că va fi nevoie de ei la serviciu. „Cred că oamenii vor pune condiţii. Au ajuns la mâna lor, pentru că nu îi pot obliga să vină la serviciu în zilele lor libere. Dacă vor să îi aducă la serviciu, vor trebui să îi convingă cumva”, a spus Pîrvulescu, care sugerează că pretenţiile ar putea fi peste cele negociate în Contractul Colectiv de Muncă.

Cât priveşte rezerva la fondul de salarii, aceasta va fi aflată peste câteva zile. „Cred că vom cunoaşte cât este rezerva cu destul de mare precizie la sfârşitul lunii noiembrie, începutul lunii decembrie. Atunci va avea loc comisia mixtă administraţie - sindicate. Nu vreau să îmi dau cu părerea cât va fi, dacă va fi mult sau puţin, pentru că nu vreau să îmbătăm lumea cu apă rece şi apoi să ne trezim că nu este cât vrem noi”, a mai spus preşedintele FNME.

Vizualizări: 4,795

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: