Ultimele zile în care minerii pot profita de Ordonanţa 36

Sunt ultimele zile în care salariaţii Complexului Energetic Oltenia pot pleca din companie cu venit de completare. Este vorba de acei salariaţi care au intrat în programul de restructurare din acest an, dar au reuşit să evite concedierea prin diverse metode, în principal prin intrarea în medical. Constantin Lăzăroiu, şef serviciu salarizare în CE Oltenia, a spus la un post de televiziune că sunt ultimele zile în care cei în cauză pot profita de beneficiile Ordonanţei 36, care nu va mai fi aplicată de anul viitor. Lăzăroiu a spus că preavizul ar trebui să înceapă la finalul lui noiembrie, pentru a putea fi încetat contractul de muncă în acest an.

Venitul de completare a fost acordat ani la rând minerilor şi energeticienilor care au intrat în program de concediere colectivă. Pe lângă plăţile compensatorii date de companie şi ajutorul social, salariaţii au mai beneficiat timp de doi ani de venit de completare. Cei concediaţi în acest an sunt ultimii care vor avea această facilitate. Şi pentru anul viitor sunt programate 200 de concedieri, dar nimeni nu ştie dacă valabilitatea Ordonanţei 36 va fi prelungită.

Venitul lunar de completare este egal cu diferenţa dintre câştigul salarial individual mediu net pe ultimele 3 luni înainte de concediere, stabilit pe baza clauzelor din contractul individual de muncă, dar nu mai mult decât câştigul salarial mediu net pe economie din luna ianuarie a anului în care s-a efectuat concedierea. Acesta se acordă pe o perioadă între 12 şi 24 de luni, în funcţie de vechimea în muncă a celui concediat. (A.A.)

Vizualizări: 2,738

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: