Pisc (Energetica): “Susţinem majorarea salariilor începând cu 1 ianuarie 2013”

Reprezentanţii Energetica participă în continuare la rundele de negociere a contractului colectiv de muncă al CEO, în ciuda faptului că liderii Federaţiei Naţionale Mine Energie le-au contestat reprezentativitatea. Ba mai mult, Ion Pisc Scrădeanu spune că va semna contractul colectiv de muncă şi că va milita pentru majorarea salariilor şi uniformizarea lor începând cu data de 1 ianuarie 2013.

Liderii FNME nu au reuşit să împiedice participarea reprezentanţilor Federaţiei Energetica la negocieri, în ciuda ameninţărilor de a nu înregistra contractul colectiv de muncă la ITM. Ion Pisc Scrădeanu spune că va avea reprezentant permanent la negocieri şi că la sfârşitul acestora el va semna contractul colectiv de muncă alături de Condescu şi Mureşan. “Din partea mea nu există nici un fel de probleme. Nu ştiu ce interes au cei de la FNME ca noi să nu participăm la negocieri. În orice caz deţinem toate documentele care să ne demonstreze că avem reprezentativitate la nivel de sector. Practic, reprezentăm trei sindicate şi avem aproximativ 600 de membrii în Gorj. Pentru negocieri l-am desemnat pe Florin Trofin-titular şi pe Gheorghe Croitoru-supleant. La finalul negocierilor, eu vor fi semnatarul colectiv de muncă al CEO alături de Condescu şi Mureşan, de la Univers”, a declarat Ion Pisc Scrădeanu.

Acesta a mai precizat că va milita în continuare pentru armonizarea salariilor, fiind posibile creşteri salariale începând chiar cu data de 1 ianuarie 2013. “La veniturile societăţii există atât posibilităţi de majorare a salariilor, cât şi de reaşezare a salarizării pe subunităţi componente Complexului Energetic Oltenia, începând cu data de 1 ianuarie 2013. Încercăm să obţinem aceste drepturi în cadrul negocierilor întrucât acum se întocmeşte bugetul pentru anul viitor. Mergem pe principiul că pentru aceeaşi muncă nu pot acordate salarii diferite”, a menţionat Ion Pisc Scrădeanu. Acesta este convins că ideile şi principiile federaţiei sale îi incomodează pe liderii FNME.

REPREZENTARE

Ion Răuţ, director Resurse Umane din cadrul CEO, a precizat în nenumărate rânduri că nici un sindicat din Gorj nu are reprezentativitate, însă participă la negocieri prin reprezentare. “De regulă, sindicatele pot participa la negocieri fie prin reprezentativitate, fie prin reprezentare. Până la ora actuală, nici un sindicat din Gorj nu e reprezentativ. Practic, nici unul nu întruneşte condiţia de a avea 50% plus 1 de membri din rândul salariaţilor. Ca atare, sindicatele vin la negocieri prin reprezentare de către federaţiile la care sunt afiliate”, a declarat Răuţ.

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: