Pisoiul „sechestrat” de ANAF, de negăsit!

Ziua de vineri a fost una extrem de agitată la Drobeta Turnu Severin, unde iubitorii de animale s-au strâns încă de dimineață în fața magazinului în care o pisică a fost uitată acolo, probabil din greșeală, de inspectorii ANAF de la Târgu Jiu,magazinul fiind închis de la sfârșitul anului trecut.

Agitația nu a fost însă dată de faptul că inspectorii au venit acolo pentru a deschide magazinului, ci pentru că pisica roșcovană pe care oamenii o știau de zile bune în vitrină, printre manechine, dispăruse de acolo. Localnicii au fost convinși că la mijloc era o „manevră”, mai ales că, dimineața, în tavanul magazinului apăruse și o gaură prin care, teoretic, pisica putea să dispară.

Varianta respectivă a fost vehiculată și de patronul turc al buticului, care, după ce a stat minute bune cu inspectorii ANAF în magazin, a ieșit afară la cei strânși pe trotuar și le-a comunicat că „înăuntru nu e pisic pentru că pisic plecat prin tavan”. Iubitorii de animale au luat foc la un așa anunț pentru că nu au putut să creadă că mâța pe care o îndrăgeau atât de mult s-a gândit tocmai acum să se facă nevăzută. „Cum să cred că a dispărut mâța acum? Și prin tavan? Adică ea stă aici nemâncată de nu știu câte zile, dar are putere să sară 2-3 metri până la tavan, să spargă rigipsul de acolo și să și fugă, fără să cadă? Asta e prosteală pe față, nu ne mint ei pe noi”, a spus o doamnă, opinii ca ale ei fiind cu duiumul.

În timp ce pe trotuar susținătorii roșcovanei își prezentau propriile variante despre locul în care ar putea fi pisica, la un moment dat în vitrina magazinului a apărut chiar personajul principal al zilei. Mâța s-a agitat preț de câteva clipe prin vitrină, printre manechinele îmbrăcate cu haine, după care s-a făcut nevăzută din nou pentru că mai multe persoane au intrat în magazin, alături de inspectorii Fiscului, în încercarea de a o prinde și a o scoate afară. Probabil pisica s-a speriat atât de rău că nici după plecarea celor de la ANAF nu a mai fost de găsit. Patronul turc i-a lăsat pe toți cei interesați de soarta pisicii să intre în magazin și să o caute, nimeni nedând de urma acesteia. Turcul a promis însă că va avea el grijă de pisică dacă mai apare pe acolo pentru că, la plecare, inspectorii ANAF i-au ridicat sigiliul și i-au permis să își reia activitatea, opt angajate urmând să lucreze de săptămâna aceasta din nou la magazinul respectiv, lucru puțin probabil să se fi întâmplat totuși în lipsa scandalului generat de roșcovana „sechestrată” acolo.

Vizualizări: 276

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: