Pista de atletism a stadionului, deschisă gratuit pentru alergare

Pista de atletism din incinta stadionului poate fi folosită de cetăţenii din Municipul Târgu Jiu pentru a alerga, fără a se  plăti nici o taxă. Primarul Marcel Romanescu a promis că pista de atletism va fi deschisă zilnic şi că cetăţenii şi sportivii care doresc să  alerge vor  avea acces gratuit.

Stadionul Municipal din Târgu Jiu va fi deschis zilnic  pentru cetăţenii care  doresc să alerge în stadion, pe suprafaţa modernă a pistei de atletism, dar şi pentru sportivii atleţi.  Aceştia nu vor avea acces în zilele când sunt programate meciuri de fotbal, atunci fiind instituite măsuri speciale de ordine, care  nu permit accesul în stadion, pe pistă, ci doar în tribune.

Primarul Marcel Romanescu a precizat că pista de atletism poate fi folosită de  oricine doreşte să facă mişcare. „Baza Sportivă din Târgu Jiu este deschisă pentru toţi cei care doresc să facă mişcare pe suprafaţa pistei de  atletism. Deci cetăţinii din Târgu Jiu, care vor să facă mişcare, pot alerga pe această suprafaţă de tartan. Nu s-a stabilit încă un program, dar intervalul orar în care se poate alerga este intervalul  orar al  angajaţilor din instituţie, de la ora opt dimineaţa până la  ora 16, dar vom încerca să facem în aşa fel încât, dacă vor fi solicitări, şi dacă vom vedea că oamenii îşi doresc să folosească această  pistă de  atletism, să găsim soluţia ca un angajat din cadrul Direcţiei de Patrimoniu să poată să fie  prezent acolo. Nu putem lăsa lucrurile să scape de sub control, dar se va  putea folosi acea pistă de atletism”, a precizat primarul Municipiului Târgu Jiu la Radio Infinit, precizând că nu se va percepe nici o taxă pentru folosirea pistei.

În ceea ce priveşte protejarea acesteia, dar şi a terenului de joc, edilul a precizat că se va afla în permanenţă personal angajat al Direcţiei de Patrimoniu în  stadion şi că acesta este monitorizat permanent cu camere video: „Avem un mare  avantaj, că tot stadionul este monitorizat cu camere şi se poate vedea în timp real tot ce se întâmplă pe  stadion. Mai mult decât atât, nu ne vom  baza doar pe aceste camere, pentru că  activitatea trebuie să se desfăşoare în prezenţa unui angajat din cadrul Direcţiei de  Patrimoniu. Şi aceasta va fi strict responsabilitatea acestei direcţii, pentru a putea asigura un angajat care să rămână permanent pe  stadion, pe perioada în care cetăţenii, dar şi sportivii din Târgu Jiu, vor  folosi acea suprafaţă a pistei de atletism”.

Atleţii clubului Pandurii Târgu Jiu au primit deja aprobarea de a se  antrena pe pista de atletism a stadionului, la fel cum s-au pregătit şi pe vechea pistă de zgură.

Vizualizări: 2,268

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: