Plan de concediere la Complexul Energetic Oltenia pentru 2.000 de angajaţi

Complexul Energetic Oltenia a informat Consiliul Judeţean Vâlcea, printr-o scrisoare, că are în plan concedierea a 2000 de persoane la începutul anului viitor, din care o mie de la Berbeşti-Alunu.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Dumitru Persu, i-a informat pe consilierii judeţeni de situaţia creată şi spune că minerii trebuie ajutaţi să îşi păstreze locurile de muncă. "Este adevărat, am primit o scrisoare de la CE Oltenia, Unitatea Minieră de Carieră Berbeşti mai are finanţare doar pentru prima lună a anului viitor. Există un plan de concediere colectivă pentru 2000 de salariaţi dintre care 1000 sunt de la Berbeşti. Avem la dispoziţie puţin mai mult de o lună pentru a realiza transferul UMC Berbeşti la CET Govora şi formarea CE Vâlcea. Dacă tot tergiversăm această numire de preşedinte interimar la Consiliului Judeţean cine se poate ocupa direct de această problemă? Gândiţi-vă la aceşti oameni, sunt vâlceni de-ai noştri, nu trebuie să-i lăsăm de izbelişte",a spus Perşu, citat de voceavâlcii.ro.

Complexul Energetic Oltenia SA a trimis către Consiliul Judeţean Vâlcea o adresă urgentă prin care se anunţă că în buget mai există finanţare pentru EM Berbeşti- Alunu doar pentru luna ianuarie a anului viitor şi că s-a trimis către Ministerul Economiei, Ministerul Finanţelor şi Ministerul Muncii un plan de concediere colectivă.

Detalii AICI.

Vizualizări: 121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: