Plan de reorganizare aprobat la Pandurii! Condiția pentru a scăpa de faliment!

Tribunalul Gorj a aprobat, miercuri, planul de reorganizare al Clubului Sportiv Pandurii, la o zi după ce planul respectiv a fost însușit și de Adunarea Creditorilor, cea care îi reunește la aceeași masă pe toți cei care au bani de recuperat. Administratorul special al CS Pandurii, Marin Golea, a declarat că urmează să aibă loc o întâlnire cu directorul CE Oltenia căruia îi va duce acordul de finanțare. Pandurii așteaptă bani de la CEO.

Planul respectiv se întinde pe o perioadă de trei ani și prevede ca în primii doi ani creditorilor să li se plătească sume mai mici pentru ca situația financiară a clubului să se consolideze. Grosul datoriilor ar urma să fie plătit spre finalul perioadei de reorganizare, asta în condițiile în care, la momentul actual, nu există perspectiva reluării finanțării cu sume consistente de către Complexul Energetic Oltenia. Administratorul special al CS Pandurii, Marin Golea, transferă acum responsabilitatea pe jucători. Retrogradarea va însemna faliment, spune Golea. „Urmează ceea ce am prevăzut în planul de reorganizare, eficientizarea activității. Totul depinde numai de ce fac jucătorii în teren, pentru că acționarii, conducerea și-a făcut treaba. Datoriile vor fi eșalonate pe 3 ani“, a declarat Marin Golea la Radio Infinit.

Trebuie să rămână în Liga I

Chiar și așa, Pandurii nu scapă însă de spectrul falimentului pentru că jucătorii sunt obligați de acum încolo să strângă cât mai multe puncte în meciurile pe care le au de disputat până la finalul campionatului încât să reușească să mențină echipa în prima ligă. În cazul unei retrogradări, lucrurile se complică enorm pentru Pandurii, fiind șanse minime ca situația financiară a echipei să se îmbunătățească, iar planul de reorganizare aprobat acum ar deveni doar o hârtie din arhiva clubului. Antrenorul Flaviu Stoican spune că vestea venită dinspre Tribunalul Gorj este una menită să le ridice moralul jucătorilor săi, așa cum, la ultima partidă din campionat, pandurii au fost motivați să nu piardă contra Iașiului pentru că partida pe care o disputau era cea cu numărul 400 în Liga I.

„Cu siguranță este o decizie importantă pentru noi. Ne dă încredere și rămâne ca și noi să facem ca totul să fie pe un făgaș normal. Faptul că s-a aprobat acest plan de reorganizare le dă încredere jucătorilor, entuziasm, acum depinde doar de noi. Unii dintre ei nici nu știu dacă au aflat. O să le comunic eu și cred că primesc cu drag o asemenea veste. Înainte de meciul cu Iașiul le-am comunicat că sunt 400 de meciuri în Liga I și am văzut entuziasm din partea lor și cred că și această veste le prinde bine”, a spus tehnicianul Flavius Stoican.

Au depus dosarul de licenţiere

Pe de altă parte, Pandurii și-a înaintat la București dosarul de licențiere, acesta fiind un alt pas pentru ca echipa să rămână pe prima scenă fotbalistică. Directorul sportiv Robert Bălăeț spune că trebuie să așteptăm vreo două luni până va fi dat un răspuns și în această chestiune, până atunci fiind șanse mari ca multe din lucrările de la noul stadion să fie finalizate și Pandurii să înceapă să își facă planuri serioase de a juca din nou acasă. „E un pas înainte această decizie a instanței. Ne dă o siguranță mai bună. Sportiv trebuie să scăpăm de retrogradare. Urmează celălalt pas, licențierea. Chiar miercuri au plecat la București să depună documentele, pe la sfârșitul lunii mai vom vedea”, a declarat Bălăeț.

Vizualizări: 1,384

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: