Plângere penală la adresa Polaris

Modul de administrare a depozitului ecologic de deșeuri de la Târgu Jiu ajunge pe masa procurorilor. Anunțul a fost făcut luni, 14 septembrie, de Garda de Mediu Gorj

"Având în vedere disconfortul creat de depozitul de deșeuri municipale Tg. Jiu asupra locuitorilor din apropiere, Garda de Mediu Gorj a solicitat Administrației Bazinale de Apă Jiu - Craiova un control de specialitate privind managementul apelor uzate, respectiv a levigatului la acest depozit de deșeuri. Rezultatele acestui control au condus la o sesizare penală împotriva operatorului acestui depozit pentru neconformități constatate la legea apelor nr. 107/1996", a transmis Garda de Mediu Gorj.

Levigatul este generat de acumularea în gunoi a apei învechite. El este format din diferiți compuși organici și anorganici care pot fi dizolvați sau suspendați. Dacă nu este captat și tratat în mod corespunzător, levigatul reprezintă un poluant destul de periculos pentru mediul geologic pe care este amplasat depozitul, pentru pământul local și pentru apa de suprafață.

La depozitul ecologic din Târgu Jiu au fost mai multe controale în acest an, din cauza mirosului neplăcut care îi deranjează pe localnici. Au fost date amenzi, au fost impuse măsuri care nu au fost realizate, astfel că se poate ajunge până la pierderea autorizației de mediu.

Acum câteva zile, în zonă a fost și un protest al localnicilor. (A.A.)

Vizualizări: 1,750

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: