Demitere anulată în instanță. Revine în fruntea grădiniței

Decizie definitivă în instanță pentru o fostă directoare de grădiniță. Demisă la începutul anului 2019 din fruntea Grădiniței cu Program Prelungit Nr.1 Târgu Jiu, Carmen Monica Marinescu a dat Inspectoratul Școlar Județean în judecată și a avut câștig de cauză.

Chiar în ziua în care a debutat noul an școlar, Curtea de Apel Craiova a decis ca fosta directoare să fie reintegrată în funcție. În plus, va trebui să primească și o sumă importantă de bani.

„Admite apelul. Schimbă în parte sentinţa civilă, în sensul că admite în parte contestaţia. Anulează decizia nr. 18/16.01.2019 emisă de I.S.J. Gorj. Dispune reintegrarea reclamantei în funcţia de director şi obligă pârâtul-intimat la plata diferenţelor salariale aferente funcţiei de conducere, de la data eliberării din funcţie, 16.01.2019 şi până la reintegrarea efectivă a reclamantei în funcţia de conducere. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei civile. Obligă intimatul la 2.450 lei, cheltuieli de judecată (fond şi apel) către apelantă. Definitivă”, a decis instanța.

Directoarea a fost demisă în mandatul fostului inspector Ion Ișfan, după ce ar fi susținut desființarea Grădiniței cu program normal nr.20, de pe str. Tudor Vladimirescu, aflată în subordinea grădiniței pe care o conducea. În plus, la adresa sa, la ISJ Gorj, au ajuns mai multe plângeri din partea subalternilor, care acuzau un comportament inadecvat.

După demitere, Marinescu a rămas educatoare în cadrul grădiniței. În locul său a fost promovată Claudia Burci, fost lider de sindicat.

Vizualizări: 1,737

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: