Plângere penală pe numele prefectului de Gorj

Fostul viceprimar de la Peștișani, Ilie Fuiorea, este foc și pară pe prefectul de Gorj, Alin Văcaru. Fuiorea spune că a primit de la Instituția Prefectului o adresă "de doi bani", din care nu se înțelege nimic, deşi ideea era să fie repus în funcţia de viceprimar. Fuiorea spune că în condițiile în care în ședința Consiliului Local Peștișani de luna aceasta nu va fi repus în funcția de viceprimar, așa cum prevede hotărârea magistraților Curții de Apel Craiova, va face plângere penală pe numele prefectului. Prefectul Alin Văcaru îi transmite acestuia să nu jignească angajații Prefecturii.

"Domnul prefect a trimis către Consiliul Local și mie, acasă, o adresă de 2 bani, prin care ocolește să mă repună. Cere analizarea și dispunerea măsurilor legale. O adresă care nu caracterizează un prefect. Am fost la un executor judecătoresc și deja i-am notificat, și primăria, și Consiliul, și pe domnul prefect. Următorul pas va fi plângerea penală. Consider că se tărăgănează, sunt interese, se trag sfori de către contracandidatul meu la primărie. Eu nu am fost demis de Consiliul Local. Eu îmi văd de pașii mei. Au ședința pe 28 decembrie, mă îndoiesc că vor face ceva concret. Dacă până atunci nu sunt repus în funcție dau drumul la plângerea penală pentru că era atributul prefectului, dânsul m-a demis, ordinul prefectului l-am anulat. Dacă nu se face nimic o să mă îndrept și asupra primarului", a declarat Ilie Fuiorea.

Ilie Fuiorea a fost revocat din funcție după ce prefectul de Gorj a dispus ordin de încetare a mandatului de consilier local, și implict de viceprimar, după ce PSD, partidul din care făcea parte Fuiorea la acea vreme i-a retras sprijinul politic. Fuiorea a cerut în instanță anularea ordinului prefectului și a câștigat procesul la Curtea de Apel Craiova. Fuiorea a fost ales consilier local în 2012 pe listele PNL și nu pe cele ale PSD, partid la care a trecut ulterior, făcând uz de ordonanța 55. Hotărârea dată de magistrații din Bănie este executorie și a fost dată în urmă cu circa 3 săptămâni.

Reacția prefectului

"Eu îl înțeleg pe domnul Fuiorea. E normal să fie supărat, dar nu trebuie să fie pe Prefectură. Referitor la adresă, că ar fi de doi bani, jigneşte un colectiv, nu pe mine. Dacă are ceva cu mine personal e treaba dumnealui”.

În apărarea sa, prefectul spune că a urmat procedurile legale și că numai Consiliul Local Peștișani îl poate repune în funcția de viceprimar. "Este atributul Consiliului Local, eu nu am temei legal să emit un alt ordin prin care să-l numesc pe dumnealui, pentru că nu numesc eu consilieri și nici instanța de judecată nu mă obligă să emit un astfel de ordin. Domnul Fuiorea vrea să încalc legea pentru dumnealui? Plângerea penală să o facă la Consiliul Local nu prefectului Văcaru sau Prefecturii, nu are temei. I-am și explicat la telefon (...) Consiliu Local, juristul din primărie, secretarul, normal trebuia să facă ședință de îndată. Nu e greșit nici că o fac acum dar să îl pună la ședința asta. Nu știu de ce crede dumnealui că are cineva ceva cu dumnealui. Eu chiar nu am", a explicat prefectul. 

Vizualizări: 202

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: