Plângerea lui Banța, respinsă de Consiliul Local Târgu Jiu

Consilierii locali de la Târgu Jiu au respins plângerea depusă de consilierul județean Victor Banța. Liberalul a contestat hotărârea Consiliului Local de la sfârșitul lunii octombrie prin care s-a constituit la nivelul primăriei o comisie care să demareze achiziția de terenuri și clădiri pentru transformarea lor într-o destinație culturală și turistică.

Liberalul Victor Banța a depus în data de 24 noiembrie la Consiliul Local, dar și la Instituția Prefectului, procedura prealabilă asupra hotărârii nr. 430 din 30 octombrie a Consiliului Local, inițiată de viceprimarul Adrian Tudor, prin care s-a constituit la nivelul primăriei o comisie care să demareze achiziția de terenuri și clădiri pentru transformarea lor într-o destinație culturală și turistică prin asigurarea unei infrastructuri necesare. Banța a contestat hotărârea, considerând că doar primarul are dreptul de a face astfel de demersuri. Plângerea lui Victor Banța a fost respinsă de Consiliul Local întrunit în data de 27 decembrie. „Ce zice Victor Banța acolo nu are nicio legătură cu proiectul de hotărâre. Hotărârea noastră nu implica un credit deja, noi am zis ca Direcția Economică să identifice surse de finanțare ca să cumpărăm eventuale terenuri și clădiri pe care le va aduce în fața Consiliului această echipă de lucru”, a explicat viceprimarul Adrian Tudor.

Consilierii locali PNL au votat împotriva respingerii plângerii. Oricum, hotărârea nu mai are efect, deoarece comisia avea un termen de 30 de zile pentru inventarierea imobilelor, termen care nu a fost respectat. Din comisie fac parte: viceprimarul Adrian Tudor, consilierii PSD Cristian Toader Pasti și Ștefan Constantin, dar și patru directori din primărie. Viceprimarul Adrian Tudor admite că a fost depășit termenul asumat prin hotărâre și a explicat motivul: „Comisia nu are încă răspunsuri de la proprietari ca să putem spune care este situația exactă a terenurilor. De asta s-a prelungit. Am pus 30 de zile atunci în ideea să fim pregătiți dacă cumva sunt unele care s-ar scoate la vânzare repede. Pe urmă, solicitând, am văzut că durează. Le soliciți, dar nu poți să-i obligi să-ți dea de pe o zi pe alta. Sunt persoane fizice, lichidatori. Am identificat mai multe variante”, a explicat Adrian Tudor.

Vizualizări: 923

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: