Plante de interior care vă purifică aerul din casă

Plantele de interior ajută la decorarea locuinței noastre dar au și alte calități mult mai importante decât acest rol decorativ.  Mulți gospodari știu că plantele sunt și o modalitate eficientă de a îmbunătăți calitatea aerului din casă. 


Unele dintre cele mai cunoscute proprietăți ale plantelor sunt cele de purificare a aerului, acestea absorbind particulele dăunătoare care circulă în atmosfera din interior. Pentru a vă păstra aerul curat în casă puteţi apela la aşa numitele „bombe de oxigen” și distrugătoare de toxine, adică plante decorative care purifică aerul în mod natural. Electrocasnicele, podeaua laminată, linoleumul, mobila și chiar șervețelele de hârtie pot conține formaldehide care se elimină în aer. Probabil că acestea sunt în limite acceptabile și nu vă vor sufoca în casă dar e bine dacă vă plac plantele de interior să apelaţi la câteva astfel de ajutoare naturale care vă vor purifica aerul din casă.

Aloea este o plantă care produce foarte mult oxigen și absoarbe dioxidul de carbon, monoxidul de carbon și formaldehidele. O singură plantă de aloe are aceeași capacitate de curățare cât 9 purificatoare de aer.

Ficusul este o plantă foarte ușor de îngrijit pentru că nu necesită multă lumină și nici prea mare atenție dar este un inamic aprig al formaldehidei. 

Hedera Helix sau iedera căţărătoare de interior este planta pe care trebuie s-o aibă fiecare în încăperile casei pentru că distruge 60% de toxine timp de 6 ore.

Chlorophytum sau Voalul miresei este o plantă care poate să realizeze fotosinteza și la o lumină minimă. Ea absoarbe din aer toxine precum formaldehida și monoxidul de carbon. O singură astfel de plantă poate să purifice aerul de pe o suprafață de 200 de metri pătrați. Nu este deloc pretenţioasă, se înmulţeşte uşor, scoate tije decorative în vârful cărora apar plante mici, ca nişte păianjeni, de aceea i se mai spune planta păianjen.

Sansevieriya sau planta cu piele de şarpe este practic imposibil de distrus, de aceea e perfectă pentru casă. Ea este foarte stabilă și necesită puțină lumină pentru fotosinteză.  Distruge toxine și e recomandată pentru dormitor, deoarece elimină mult oxigen noaptea. Aveţi grijă la udarea ei, iarna se uda o dată pe lună altfel îi distrugeţi rădăcinile. Dacă a căzut o frunză nu o aruncaţi, pusă într-un pahar cu apă şi aşezată la lumină va face puieţi.

Vizualizări: 1,577

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: