Când se văruiesc pomii. Secretele grădinarilor

Văruirea pomilor nu este doar pentru aspect, ci au și un rol foarte important atunci când vine vorba despre sănătatea acestora. Prin aplicarea varului pe trunchiul pomilor, aceștia vor fi protejați de ouăle depuse de insecte și de paraziții care se ascund în crăpăturile scoarței.

Odată cu venirea primăverii, întreaga livadă trebuie curățată. Aici vorbim despre îndepărtarea frunzelor uscate, îndepărtarea crengilor căzute și alte resturi vegetale.

De asemenea, de regulă, tot primăvara se dau cu var pomii, după încheierea lucrărilor de tăiere și stropire, înainte ca pomii să înflorească și dăunătorii să intre în acțiune. Văruirea pomilor se mai poate face și toamna, după ce o mare parte din frunze au început să cadă, notează playtech.ro.

Experții recomandă efectuarea lucrării când afară sunt temperaturi pozitive, de cele mai multe ori începând cu luna martie. Văruirea trebuie făcută doar după ce pomii au fost tăiați.

Este indicat să aplicați minim două straturi de var pe fiecare pom pentru ca trunchiul să fie acoperit. Lucrarea trebuie începută de dimineață, într-o zi cu soare, pentru ca varul să se usuce până seara.

Vizualizări: 2,813

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: