Vîlceanu: Planul de restructurare nu e secret, e discret

Președintele PNL Gorj, Dan Vîlceanu, a vorbit din nou despre faptul că planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia nu a fost făcut public într-o formă scrisă.

Vîlceanu a spus că liderii sindicali au avut acces la informații: “Sindicatele, care au toate informațiile astea și le-au avut tot timpul, nu trebuie să transmită nimic mai mult decât adevărul salariaților complexului. Oamenii să știe că nu se pune problema de faliment”.

Întrebat dacă liderii de sindicat au văzut planul de restructurare, Vîlceanu a spus “sigur că da”. În fapt, au văzut câteva proiecții făcute în sala de ședință, neprimind niciun document scris. “L-au văzut, era proiectat pe un ecran mare, stăteam toți acolo, îl vedeam”, a completat Vîlceanu la Tele 3.

Deputatul pare deranjat de discuțiile cu privire la secretizarea documentului: “S-a tot spus despre caracterul secret... nu e un caracter secret al acestui document. Este un caracter discret și o să vă spun de ce. În acel plan de restructurare și în acele documente sunt cuprinse sume pe care le vom primi pe proiecte pe care Complexul Energetic Oltenia le va depune pe măsura 10d. Acolo proiectele sunt competitive. Dacă eu le arăt celorlalți participanți la această competiție pe proiecte, credeți că mai am șanse să pot să îi bat pe concurenții mei?”.

CE Oltenia încearcă să acceseze pe mecanismul 10d circa 700 de milioane de euro pentru construirea de grupuri pe gaze și centrale fotovoltaice, informația fiind vehiculată încă din mandatul lui Boza.

Vîlceanu nu a putut preciza ce țintă are CE Oltenia în privința numărului de salariați pe care îi va avea la finalul procesului de restructurare. Mai mult, liderul PNL Gorj a spus că nu se închide niciun grup pe cărbune (!!!), deși în planul de restructurare sunt trecute pentru închidere grupurile 8 Ișalnița, 3 Turceni și 3 Rovinari, precum și externalizarea a două grupuri de la termocentrala Craiova 2.

Când realizatorul emisiunii i-a replicat “cum nu se închide niciun grup, pentru că rămân cinci?”, Vîlceanu a spus: “Cu cinci lucrăm și acum. Și mai sunt cele de la Ișalnița care produc pierderi, pentru că nu iei banii... de la Craiova 2, da? Muncim la Motru să dăm cărbune la Craiova 2 și să nu luăm nimic”. (A.A.)

Vizualizări: 2,582

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: