Planurile investiţionale ale primarului din Băleşti pentru 2017

Toată comuna Bălești va fi racordată la rețeaua de apă anul acesta, promite primarul Mădălin Ungureanu. Autoritățile locale din Bălești au planuri curajoase pentru 2017. Este vorba de finalizarea lucrărilor de canalizare, acolo unde au fost începute în anii trecuți, dar şi demararea unor astfel de investiţii în satele unde nu există. Mai mult, autorităţile vor să construiască o grădiniţă şi un After School în localitate, având şi banii necesari pentru a demara lucrările. Totodată, stadionul va fi modernizat, iar unele drumuri vor fi asfaltate sau recondiţionate.

Primarul Mădălin Ungureanu de la Bălești și-a propus pentru anul acesta să rezolve problema alimentării cu apă în toate satele comunei. Știe cât de important este pentru cetățeni să aibă apă în gospodării și îi asigură că va rezolva această problemă, chiar în primul trimestru al anului. "Vrem să finalizăm integral rețeaua de apă. Și când spun integral mă refer la toate satele din Bălești. Să nu mai fie probleme cu apa în comuna Bălești. Vreau să acționez cu celeritate și aș vrea ca în primul trimestru să fie rezolvată problema. Mai avem de lucru pe cinci sate din comună: Tălpășești, Stolojani, Găvănești, Cornești și Rasova. Vom fora un nou puț și vom face niște remedieri la bazine", a declarat primarul comunei Bălești, Mădălin Ungureanu. 

Autorităţile spun că din septembrie copiii din Bălești vor merge la o nouă grădiniţă ce va fi construită din fonduri europene. Tot cu finanțare de la Uniunea Europeană vor să înființeze și un After School în localitate, prin reabilitarea clădirii fostului dispensar. Primarul Mădălin Ungureanu spune că localitatea Voinigești va fi asfaltată integral, din fonduri de la bugetul local, și asta se va întâmpla până în luna iulie, atunci va fi sărbătorit hramul satului. Lucrările de modernizare a bazei sportive au fost demarate și vor fi continuate în primăvară. După finalizarea lucrărilor, stadionul va avea o tribună cu o capacitate 400 de locuri, iar lângă bază va fi amenajat un teren sintetic, ce va avea și sistem de iluminat nocturn.              

Autoritățile din Bălești spun că vor să finalizeze și lucrările la sistemul de canalizare în satul Ceauru, demarate acum opt ani. "Vreau să se finalizeze această lucrare și se va finaliza. Am purtat discuții cu constructorul și m-a asigurat de acest aspect. Canalizarea în satele Bălești, Tămășești, Voinigești va fi finalizată cu celeritate anul acesta și pusă și în funcțiune. Depunem două proiecte pe Ministerul Dezvoltării pentru extinderea rețelei în Tălpășești, Stolojani, Găvănești, Cornești", a mai spus primarul comunei Bălești.   

Autoritățile și-au propus și să aștearnă un nou strat de asfalt și să realizeze rigole betonate în satul Bălești (linia a II-a-Gurguleu), Tămășeștii de Jos, dar și în alte zone, acolo unde asfaltul s-a distrus.  

Vizualizări: 6,291

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: