Plătesc dacă vor să mai dea o dată Bacul

Absolvenții de liceu se pregătesc pentru un nou val de emoții. Este vorba despre cei care se  vor înscrie la cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat. Elevii care nu au reușit să promoveze în sesiunea de vară sau în anii trecuți, acum au șansa să depășească examenul maturității.

Conform Inspectoratului Școlar Județean Gorj, candidații se pot înscrie până pe data de 26 iulie 2021, iar probele vor avea loc în perioada 16-31 august.

”Au început înscrierile pentru sesiunea august - septembrie a examenului de Bacalaureat. Se pot înscrie candidații care nu au promovat în sesiunile anterioare sau cei care și-au dat corigențele. Înscrierea se va încheia pe data de 26 iulie 2021. Probele de examen se vor desfășura începând cu data de 16 august la Limba și Literatura Română și se vor încheia pe data de 18 august cu proba la alegere”, a spus Nicolae Negrea, inspector școlar în cadrul ISJ Gorj.

Cei care au susținut deja de 2 ori examenul maturității, însă nu au reușit să-l promoveze, vor achita o taxă de înscriere în valoare de 367 de lei pentru toate cele trei probe.

”Vor fi echivalate mediile de la competențe. Vor plăti o taxă doar candidații care au dat acest examen de mai multe ori, nefiind vorba despre cei care nu au promovat în prima sesiune sau vin de după restanțe”, a mai declarat Negrea. 

Rezultatele finale la Bacalaureatul de toamnă vor fi afișate pe data de 31 august 2021.

Vizualizări: 1,246

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: