Plecări voluntare la Petrofac. Bonus de 50.000 lei!

Ofertă greu de refuzat pentru salariaţii Petrofac care vor să plece din companie cu acordul părţilor. Societatea le oferă un bonus care se ridică la circa 50.000 lei, bani ce vor fi acordaţi într-o singură tranşă. Liderii sindicali spun că oferta ar trebui acceptată de petroliştii care mai au doar câţiva ani până la pensie sau de cei care mai au şi alte posibilităţi de angajare. "Dacă este vorba de tineri, ar trebui să rămână", a spus Nicoale Popescu, liderul Sindicatului Liber Independent Petrom & Petrofac Oltenia.
Englezii de la Petrofac şi-au propus să plece până la începutul lunii iulie, urmând ca activitatea pe care o desfăşoară în zona Țicleni să fie preluată de o societate a OMV Petrom. Sindicatele şi conducerea societăţii au convenit asupra unui program de plecări voluntare care se va aplica până ce Petrofac își va încheia activitatea în zonă. Acesta prevede acordarea unui bonus pentru salariații care vor să părăsească compania. Bonusul este unul destul de tentant spun liderii sindicali, fiind chiar mai mare decât pachetul social prins în Contractul Colectiv de Muncă (CCM). Se aplică inclusiv salariaţilor OMV Petrom din zonă. "Petrofac rămâne până la sfârşitul lui iunie. Planul de reducere de personal va fi făcut după ce va fi preluat de către societatea care face parte din societatea OMV, dar asta nu într-o perioadă apropiată. Dar salariaţii pot să plece, cu acordul părţilor, cu un bonus echivalent cu pachetul social care este în Contractul Colectiv de Muncă. Este un bonus de aproximativ 50.000. Oamenii în momentul de faţă pot să plece cu acordul părţilor, cei care mai au un pic până la pensie, care sunt bolnavi, care mai au alt loc de muncă, care vor să ia banii şi să plece. Este un avantaj foarte bun pentru salariaţi. Avantajul este şi că pleacă cine vrea", a declarat Nicoale Popescu, liderul Sindicatului Liber Independent Petrom & Petrofac Oltenia.
Primele cereri
Petrofac are la această dată 870 de angajați la PEC Țicleni. Salariaţii au început deja să depună cereri pentru plecări voluntare. "Au fost depuse deja solicitări. Nu avem o situație exactă. Abia joi a venit oficial din partea administraţiei ok-ul, de a-şi depune oamenii cererile pentru plecare voluntară. Voluntar o să plece cât stă Petrofac, după ce pleacă nu o să mai fie plecări voluntare, o să fie probabil restructurări cu pachet social, care o să fie la fel. Numai că atunci se pune problema probabil unui număr mai mare decât cei care vor să plece, dar asta nu este în primul an. Salariaţii şi de la Petrom, şi de la Petrofac, sunt protejaţi destul de bine de către federaţie”, a mai spus liderul sindical.

Vizualizări: 5,258

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: