Pandurii, împinsă spre faliment. Gorjul cumpără altă echipă

Trei persoane fizice din Gorj au semnat la notariat actele pentru preluarea unei echipe de liga a III-a din Vâlcea, ACS Șirineasa. Informația a fost confirmată de primarul din localitate, care spune că discuțiile au început acum mai multe săptămâni. Echipa din Șirineasa aparținea tot unor persoane fizice și era parțial finanțată de Consiliul Local. Unul din patronii echipei a confirmat discuțiile cu investitorii din Gorj, dar nu a dorit să le dea numele, pe surse vorbindu-se de persoane din anturajul omului de afaceri Nicolae Sarcină.

Pandurii Lignitul Târgu Jiu este lăsată să moară de acționari, dar în paralel este sprijinit un alt proiect fotbalistic. Fostul președinte de la Pandurii, Eugen Pîrvulescu, este cel care a negociat în numele unor investitori din Gorj preluarea unei echipe de Liga a III-a din Vâlcea. Mai sunt discuții și cu o echipă de Liga a II-a din Suceava.

„Spun că vor să joace pe noul stadion”

Primarul din Șirineasa, Ion Streinu, a povestit pentru „Pandurul” ce știe despre această tranzacție. Acesta a confirmat că negocierile s-au purtat prin Eugen Pîrvulescu. „Au fost discuții cu investitori de la Târgu Jiu. Cei trei componenți ai Consiliului Director al nostru s-au retras și au intrat trei de la Târgu Jiu. Sunt trei persoane fizice, nu le știu numele, pentru că nu m-am ocupat eu”, a spus primarul. Streinu a spus că echipa locală era a unei asociații formată din trei localnici – Barbu, Băcanu și Codin – iar Consiliul Local o finanța cu circa 30.000 de lei pe an. Streinu spune că s-au acumulat datorii către jucători. „Noi nu suntem implicați direct. Eu atât i-am rugat, să nu semneze până nu semnează și jucătorii. Erau cam 90.000 de lei datorie la jucători, alte datorii nu erau. Știu că s-au înțeles, au făcut acte notariale și urmează să iasă hotărârea judecătorească”, a spus Streinu.

Primarul din Șirineasa spune că prima dorință a celor de la Târgu Jiu a fost să ia această echipă de Liga a III-a, pe care să o dea în schimbul uneia de Liga a II-a cu care să joace la Târgu Jiu, dar între timp varianta a picat. „Prima discuție așa a fost, au încercat cu Juventus București, dar a picat. Apoi am auzit, dar nu de la ei, de o altă variantă, cu Foresta Suceava, și ăia ar fi dat locul din Liga a II-a, dar voiau în schimb un loc în Liga a III-a. Oricum, nu mai pot muta echipa anul asta, este târziu, trebuie să joace aici”, a explicat Streinu.

Primarul din Șirineasa știe și care sunt planurile acestor investitori. „Spun că vor să investească, să promoveze și să joace pe noul stadion din Târgu Jiu când va fi gata. Și aici la noi să facă un satelit, să folosească jucătorii care nu le sunt de folos acolo”, explică primarul.

Streinu a spus că nu știe numele celor trei investitori, dar a auzit în discuție numele unei firme mari din Gorj, Succes. „Și ieri (n.r. – miercuri) au fost șase persoane la discuții, dar nu s-au prezentat. Vorbeau de un patron al unei firme mari din Gorj, Succes. O să mai vină marți, să discutăm despre echipa satelit”, a explicat primarul.

Marius Băcanu, unul dintre asociații ACS Șirineasa, a spus pentru Pandurul că nu poate să dea detalii despre tranzacție până luni. „Am ajuns la o înțelegere cu niște investitori, nu prea știu cine și cum. Nu pot să dau detalii. Nici nu știu 100%. Nu vă pot confirma acum, haideți să ne auzim pe luni”, a spus Băcanu.

PANDURII

Pandurii a rămas fără principalii finanțatori și cu datorii uriașe. După retrogradarea în liga secundă, lichidatorul judiciar a făcut cerere de intrare în faliment, dar aceasta are termen de judecată în octombrie. CE Oltenia și Artego au anunțat că nu mai finanțează echipa, sindicatele miniere nu au bani, iar Consiliul Județean Gorj și Consiliul Local Târgu Jiu vor să finanțeze doar echipele de juniori. Principalul creditor Marin Condescu este singurul care vrea ca echipa să joace în continuare și nu înțelege cererea de faliment înainte ca lichidatorul să încerce să valorifice patrimoniul echipei. Pandurii are două hectare de teren în zona centrelor comerciale, o clădire în centru, mașini, sală de forță modernă etc.

MIZA

Miza pare a fi cine va avea acces la spațiile comerciale de la noul stadion din Târgu Jiu, în care statul a investit 20 de milioane de euro prin Compania Națională de Investiții și care este aproape gata. Clubul Pandurii are un contract de concesiune pentru baza sportivă până în 2020, astfel că spațiile dorite de mai mulți afaceriști din Gorj nu pot fi atribuite de primărie fără semnătura celor care administrează Pandurii. Juriștilor nu le este clar acum dacă falimentul scoate Pandurii din joc sau nu, înainte de radierea asociației.

SURSE

Investitorii care au cumpărat ACS Șirineasa au mers la Federația Română de Fotbal pentru a schimba numele în Energeticianul Șirineasa, dar nu a mai fost posibil, pentru că termenul a expirat pe 30 iunie. Sediul echipei va rămâne în Vâlcea, la Târgu Jiu urmând a fi un punct de lucru. Oficial, autoritățile din Târgu Jiu nu recunosc că au legătură cu proiectul lui Nicu Sarcină.

Galerie foto


Vizualizări: 9,419

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: