Botez în straie populare. Micuțul Păpădie, abandonat la naștere

I se spune Păpădie, fiind un copil absolut superb, blonduț și cu ochi albaștri. Micuțul a fost abandonat la naștere, fiind diagnosticat cu sindrom Down. A avut șansa să fie iubit în centrul de plasament, micuțul fiind botezat la doi anișori, chiar de Sf. Petru, cu numele Denis Petruț. I-au fost aproape salariații centrului, colegii, mulți dintre ei îmbrăcați în straie populare. Naşa de botez a fost psihologul centrului, Ana Maria Olaru, fiind deja a doua oară când aceasta năşeşte un copil din centru.

Denis Petruţ, un băieţel de doi anişori, aflat în cadrul Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Handicap, a primit botezul Domnului chiar de ziua lui onomastică, Sf. Petru şi Pavel. „Denis a ajuns la noi în centru în luna ianuarie, a venit de la leagănul de copii Târgu Cărbuneşti. Are părinţi, însă aceştia nu-l vizitează, a fost abandonat încă de la naştere în spital. Este un copil special, absolut superb, noi în centru îi spune «Păpădia». A ajuns la noi cu un retard psihomotor, nu-şi ţinea capul, după numai câteva luni de muncă asiduă, cu kinetoterapeutul din centru, supravegheat tot timpul de mine, acum îşi ţine capul, rosteşte deja primele cuvinte”, a declarat psihologul Ana Maria Olaru.

Şi pentru că încă de la venirea lui în centru a fost luat în primire de Ana Maria Olaru, bucuria a fost imensă când primul cuvânt rostit de micuţ a fost „mama”. „A fost dragoste la prima vedere. L-am îndrăgit din prima clipă, am lucrat unu la unu, ne jucăm, descoperă şi după multe şedinţe a rostit şi primul cuvânt, «mama». Mi-au dat lacrimile”, a mărturisit Ana Maria Olaru, psiholog. Şi da, Denis Petruţ este un copil special, şi nu pentru că suferă de Sindromul Down, ci pentru că este un luptător, dornic să asimileze ceea ce alţii îl învaţă cu mult drag. „Denis a petrecut sărbătorile pascale la mine în familie, l-am avut la mine acasă de foarte multe ori, cu învoire din centru, i-am făcut cunoştinţă cu părinţii mei, l-am plimbat prin oraş. Îl ajut să descopere lumea”, povesteşte Ana Maria Olaru.

De altfel, Denis Petruţ este şi cel mai mic beneficiar al centrului reuşind să atragă simpatia tuturor salariaţilor şi a celorlalţi beneficiari. Vineri, naşa i-a tăiat şi moţul lui Denis, pentru ca evenimentul să fie complet. Ana Maria Olaru a fost cu această ocazie pentru a doua oară naşă de botez. În urmă cu un an, o fată din centru, Iulia, a fost botezată la vârsta majoratului, acum tânăra fiind reintegrată în familia bunicilor.

Galerie foto



Vizualizări: 10,776

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Relații:

Citește și: