Plus sau Ultra: care dintre aceste două flagshipuri este cel mai bun pentru tine?

Samsung Galaxy S22 a sosit ca una dintre cele mai interesante opțiuni ale anului. Și în acest an, compania coreeană oferă trei versiuni diferite: Samsung S22, Samsung S22 Plus și Samsung S22 Ultra. Acesta este un avantaj, deoarece putem alege versiunea care se potrivește cel mai bine buzunarului nostru sau pretențiilor tehnice, însă este normal să apară multe îndoieli atunci când vine vorba de achiziționarea unui smartphone sau altul.

Este adevărat că diferențele dintre Samsung S22 și Samsung S22 Plus nu sunt atât de mari. În principiu, totul se reduce la dimensiunea ecranului și la baterie. Cu toate acestea, lucrurile se schimbă atunci când vine vorba de a alege între Samsung S22 Plus și Samsung S22 Ultra. Sunt două telefoane foarte diferite, dar încă pot exista îndoieli cu privire la cumpărarea unuia sau a celuilalt smartphone.

Marile lor diferențe

Există o diferență abisală în ceea ce privește ecranele. Evident, cele două telefoane mobile se adresează unor categorii de public diferite. Modelul Samsung S22 Plus este mai compact, având 6,6 inci, față de cei 6,8 inci ai fratelui său mai mare. Vestea bună este că ambele panouri au protecție Gorilla Glass Victus, însă doar Samsung S22 Ultra are o rezoluție de 1440×3088 pixeli.

În interiorul ambelor telefoane găsim același „creier”, adică noul și puternicul Exynos 2.200. Cu toate acestea, merită remarcate și diferențele în ceea ce privește configurațiile de memorie. Modelul s22+ oferă 8 GB de memorie RAM și 128 sau 256 GB de stocare internă. Samsung S22 Ultra, pe de altă parte, are 12 GB de RAM și până la 1 TB de stocare. Dar asta nu e tot, pentru că la capitolul cameră foto, S22 Ultra are toată forța noii generații, evidențiind senzorul principal de 108 megapixeli, față de senzorul principal de 50 megapixeli al lui Samsung S22 Plus.

Pentru a vedea o altă diferență, trebuie să ne uităm nu numai la designul diferit, ci și la baterie. Este normal, având în vedere dimensiunea mai mare a ecranului, ca s22 Ultra să aibă o capacitate de 5.000 mAh, față de 4.500 mAh pentru S22+. Acest lucru înseamnă că diferența de greutate și grosime este considerabilă. S22+ are o grosime de numai 7,9 mm și cântărește 195 de grame, comparativ cu S22 Ultra, care are 8,9 mm și 228 de grame.

Doar o singură privire arată un lucru incredibil de evident: Samsung Galaxy S22 Ultra este cel mai bun din lot în ceea ce privește specificațiile. Are cel mai mare ecran, cea mai versatilă configurație a camerei foto, cea mai mare capacitate a bateriei și ocupă un loc fruntaș în topul nostru pentru cele mai bune telefoane 5G. Acestea fiind spuse, nu este pentru toată lumea. Dacă preferați un ecran mai mic, nu vă interesează S Pen sau pur și simplu doriți să economisiți niște bani, Galaxy S22 și Galaxy S22 Plus sunt alternative solide.

În comparație cu alte flagship-uri high-end, seria Galaxy S22 are o construcție la fel de premium cum v-ați aștepta. Acestea dispun de un șasiu Armor Aluminum, despre care Samsung susține că este cea mai rezistentă ramă pe care a folosit-o vreodată, împreună cu panouri Gorilla Glass Victus+ în partea din față și din spate. Toate cele trei telefoane dispun de certificare IP68, difuzoare stereo și senzori de amprentă cu ultrasunete în ecran. În comparație cu seria Pixel de la Google, acestea se simt ca niște adevărate flagship-uri construite pentru a concura cu iPhone.

Cumpărați Samusng S22 obișnuit dacă:

·       Aveți nevoie de o navă amiral compactă

·       Doriți un telefon multifuncțional la un preț rezonabil

·       Nu sunteți un utilizator intensiv și nu vă pasă prea mult de durata de viață a bateriei

Cumpărați Samsung S22 Plus dacă:

·       Aveți nevoie de un telefon cu un ecran relativ mare care nu este prea dificil de utilizat cu o singură mână

·       Doriți o cameră foto excelentă, dar nu folosiți prea mult funcția de zoom

·       Nu vă plac telefoanele cu un ecran curbat

Cumpărați Samsung S22 Ultra dacă:

·       Doriți un S Pen

·       Ați beneficia de un telefon cu un ecran masiv

·       Aveți nevoie de o configurație versatilă a camerei foto

·       Aveți nevoie de un telefon cu o autonomie excelentă a bateriei

Vizualizări: 1,224

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: