PNL are soluții pentru promisiunile lui Dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă a spus sâmbătă la Rovinari că guvernul ia în calcul reorganizarea producătorilor de energie, pentru a forma un mix energetic care să ducă la o competiție corectă pe piața de energie. A spus însă că e complicat, deoarece trebuie răscumpărate acțiunile de la Fondul Proprietatea, care se opune unui astfel de demers.

Liberalii gorjeni susțin într-un comunicat că soluția este la Parlament, unde proiectul Legii Holdingului este blocat. “În acest moment, un proiect de Lege a Holdingului se află la comisia de specialitate, la solicitarea deputatului PNL Dan Vîlceanu. Legea a fost retrimisă la comisie pentru că PSD-ALDE votase un raport negativ urmând să fie respinsă și în plen. Nu este simplu de făcut o reorganizare a sistemului energetic bulversat de OUG 114/2018 și de lipsa unor investiții, însă judecând după starea actuală, mixul energetic este esențial pentru reașezarea lucrurilor. Proiectul este perfectibil, iar în urma dezbaterilor în comisiile de specialitate, poate aduce primele măsuri benefice pentru sistemul energetic și implicit pentru CE Oltenia”, arată sursa citată.

Liberalii se arată revoltați că premierul a spus că a aflat acum de problemele pe care CE Oltenia le are de ani buni din lipsa exproprierilor, a investițiilor, a certificatelor de carbon și a forței de muncă îmbătrânite.

Vizualizări: 1,347

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: