PNL Gorj a blocat semnarea protocoalelor USL în teritoriu

Partidul Naţional Liberal de la Gorj a blocat semnarea protocoalelor USL în teritoriu, conform unor surse din interiorul partidului. Vineri seara a avut loc o şedinţă în care a fost dată această dispoziţie. Motivele ar fi că PSD nu respectă protocolul general, deoarece până acum nu a schimbat niciun viceprimar PDL, deşi formaţiunea liberală a făcut acest lucru sau cel puţin a încercat, deoarece sunt localităţi unde demiterea este analizată de Prefectura Gorj, pentru că este ilegală. Mai mult, supărarea peneliştilor vine şi de la ideea de a face sondaje încrucişate.

Conform unor surse din conducerea partidului, semnarea protocoalelor USL în teritoriu a fost blocată de Partidul Naţional Liberal deoarece PSD nu respectă protocolul general, unde este specificat clar că este interzisă colaborarea cu PDL. Liberalii de la Gorj au respectat această prevedere, astfel că în localităţile Peştişani şi Runcu viceprimarii au fost demişi, dar deocamdată nu au fost înlocuiţi. Şi la Aninoasa s-a încercat schimbarea viceprimarului Ilie Jianu de două ori, însă decizia a fost contestată, iar acum Prefectura Gorj analizează situaţia şi trebuie să dea un răspuns.

În momentul de faţă PNL mai are de schimbat un singur viceprimar, pe cel de la Bumbesti Jiu. Este vorba de democrat liberalul Ilie Crintea. Se pare însă că liberalii nu se vor grăbi să îl schimbe până când PSD Gorj nu va lua aceleaşi măsuri.

Ion Călinoiu: Eu nu ştiu nimic, probabil e o intoxicare

Preşedintele executiv al PSD Gorj, Ion Călinoiu, a declarat că nu ştie nimic despre blocarea semnării protocoalelor USL în teritoriu de către PNL. Până acum partidele care formează alianţa au avut o singură întâlnire comună, în care au stabilit echipele care se vor ocupa de semnarea protocoalelor în teritoriu. „Eu nu ştiu nimic de aşa ceva. Cu PSD nu a vorbit nimeni despre lucrul ăsta. Sigur este o intoxicare din partea cuiva. Noi avem termen până la 1 mai să semnăm protocoalele în teritoriu. Aceasta este prioritatea noastră. Referitor la schimbarea viceprimarilor, asta e problema noastră, ne vom ocupa şi de asta dup-aia”, a declarat preşedintele executiv al PSD Gorj, Ion Călinoiu.

Vasile Popeangă, mărul discordiei

Un alt motiv de supărare al liberalilor pentru care au decis blocarea semnării protocoalelor în teritoriu ar fi declaraţiile deputatului PSD, Vasile Popeangă referitoare la Cristian Toader Pasti, care a declarat public că nu îl va susţine în 2012 la alegerile locale pe actualul primar liberal, Mihai Mazilu. În acest context Popeangă a declarat în presă că se vor face sondaje pentru a stabili pe cine vor susţine. „Am auzit de iniţiativa celor din conducerea PNL Gorj, dar repet din auzite, nu ca ceva sigur. Ce vă pot spune este că din câte ştiu săptămâna aceasta va avea loc o întâlnire la nivelul grupului USL şi probabil va fi analizată această decizie de blocare. Aşteptăm ca PNL-ul să spună care sunt motivele. Susţin în continuare că eu sunt adeptul sondajelor, iar dacă asta îi supără nu văd de ce”, a declarat deputatul Vasile Popeangă.

DEMIS DE DOUĂ ORI

Ilie Jianu rămâne în continuare viceprimarul comunei Aninoasa, deşi a fost demis pentru a doua oară. Instituţia Prefectului Gorj a atacat în instanţă decizia de demitere motivând că este ilegală deoarece nu s-a respectat procedura de convocare a Consiliului Local. Instituţia Prefectului va continua verificările şi în cazul demiterii viceprimarului comunei Peştişani, Nicolae Nicolcioiu.

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: