Liviu Andrei: Voi candida la deputaţi pe colegiul lui Morega

Prefectul Liviu Andrei a fost subiectul conferinţei de presă a deputatului independent Dan Ilie Morega. Chiar dacă Morega nu a fost prea în formă, lipsind poeziile şi rimele, tot a reuşit să-l enerveze pe prefectul Liviu Andrei. Supărat că Morega l-a făcut trântaş, Liviu Andrei a uitat că e prefect şi a început să vorbească...

Totul a pornit de la răspunsul pe care Morega l-a primit la o interpelare făcută la ministrul Traian Igaş şi de care deputatul este nemulţumit. Morega a sesizat mai multe nereguli petrecute la Instituţia Prefectului Gorj. „Răspunsul dat la interpelarea mea nu are nicio legătură cu sesizările făcute. Eu întreb de una, el spune de alta. Nu mi-a răspuns la niciun punct. Trântorul de la Prefectură şi mă refer la Liviu Andrei, care face parte şi favorizează grupuri de interese, profită în continuare. Am făcut interpelarea în urmă cu cinci luni şi nu s-a schimbat nimic. Este anormal ceea ce se petrece la Prefectura Gorj şi voi merge mai departe cu interpelările, până când lucrurile se vor schimba”, susţine deputatul Dan Ilie Morega.

„Mi-e lehamite să vorbesc despre un trântaş“

În interpelarea depusă la ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, Morega a sesizat faptul că prefectul de Gorj, Liviu Andrei, favorizează anumite grupuri de interese şi a cerut ministrului efectuarea unui control la Gorj. „Mi-e lehamite să vorbesc despre un trântaş care se ocupă în continuare la Prefectură de crimă organizată şi susţin anumite interese ale unor persoane, de mi de miliarde şi pune presiune pe salariaţi să semneze anumite referate ilegale”, susţine Morega.

„Morega să citească Legea 340 să vadă că nu am nici un fel de prerogative să fac astfel de presiuni”, îi răspunde prefectul. „Morega mă tot face trântaş. Am să-l trântesc pe Morega de nu se va vedea. Să vadă el că am fost trântaş de performanţă”, a mai spus prefectul.

Raportul de control al MAI, ţinut la sertar

Conţinutul răspunsului trimis de Corpul de control al MAI este în sertarul biroului lui Andrei, dar nimeni nu are acces la el. Prefectul de Gorj susţine că nu are obligaţia să-i arate lui Morega ce conţine raportul şi care sunt neregulile depistate. Ba mai mult, Andrei a spus la Radio Infinit mai mult decât ar fi trebuit. Cu această ocazie am aflat că angajaţii Prefecturii abia îşi ia salariile. „Prefectura nu face licitaţii, că nu este ordonator principal de credite, este ordonator terţiar. Abia avem bani de salarii, de utilităţi şi pentru mici reparaţii, atât primim de la guvern”. Andrei i-a amintit lui Morega de faptul că l-a ajutat cu licitaţii când era şef la Inspectoratul Şcolar.

„Să se întrebe Morega de câte ori a venit la mine cu trimişi ai lui să câştige licitaţii la Inspectoratul Şcolar. … Să se întrebe cum a acumulat atâtea averi, să spună cum a luat casa din Baia de Aramă, cum a luat casa din 11 Iunie…”.

Andrei nu are niciun leuţ pentru campanie, dar se bazează pe partid

Morega a mai spus că nu va conteni cu interpelările până când nu se vor lua măsuri împotriva lui Andrei. „Îi voi mai pune pe masă alte acţiuni ale lui, contrare intereselor judeţului, acţiuni mafiote contrare intereselor Instituţiei Prefectului, Prefecturii, care de fapt ea reprezintă Guvernul în teritoriu şi în principal respectarea legalităţii şi nu la oblăduirea hoţiei“, a spus Morega. „Cine îl ia în calcul pe Morega ori vrea să facă rău, ori să acopere chestii ilegale. Cei de la Bucureşti ştiu cine e Morega, nu îl ia nimeni îl calcul…”, susţine prefectul.

După toate aceste acuzaţii, deputatul s-a ales cu un contracandidat la următoarele alegeri parlamentare. „Dacă mai continuă aşa, mă gândesc să candidez pe colegiul lui Morega şi îi garantez că nu va câştiga. Chiar sunt curios să văd şi eu cât a evoluat poporul ăsta, dacă l-ar mai alege pe Morega… Nu am niciun ban să bag în campania asta, nici măcar 5 leuţi. Să găsească partidul, dacă va fi să candidez… Recunosc că am un mare regret că nu mai pot face politică, să vorbesc liber, şi îmi pare rău că nu am putut să particip la aceste alegeri”, a susţinut prefectul.

Prefectul Andrei a mai spus la Radio Infinit că nu-l va da pe Morega în judecată. „Nu îl pot da în judecată pe Morega, fiindcă pierd, el având imunitate pentru declaraţiile politice”

„Nu ştiu cum poate să vorbească Morega despre mine. Eu nu am omorât pe nimeni, nu am intrat în curte la nimeni să iau ce a produs cu sudoarea frunţii”.

Liviu Andrei, prefect

Vizualizări: 166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: