PNL, pe primul loc la Târgu Jiu

Asociația pentru Democrație, Educație, Respect (ADER) a realizat în perioada 20 ianuarie - 26 februarie un studiu sociologic la Târgu Jiu, fiind măsurată și intenția de vot.

Într-o primă etapă, târgujienii au fost invitați să nominalizeze persoanele care ar trebui să candideze la primărie. În etapa a doua a sondajului au fost întrebări legate de intenția de vot, dar numai cu privire la persoanele care au putut fi asociate cu un partid politic. „Facem următoarele precizări: au fost mai multe nominalizări pentru candidați, dar în sondaj au fost trecute persoanele asociate cu un partid politic. Pentru partidele care nu și-au desemnat un candidat până la demararea sondajului au fost trecute persoanele care au avut cele mai multe nominalizari. La PSD cele mai multe nominalizari le-a avut Florin Cîrciumaru, dar nu a fost trecut în sondaj deoarece și-a exprimat public intenția de a nu candida, astfel a fost trecută următoarea persoană“, a precizat președintele ADER, Ștefan Ghimiși.

Marcel Romanescu (PNL) are o intenție de vot de 41%, Adrian Tudor (PSD) - 32,5%, Radu Miruță (USR) - 8,3%, Alin Văcaru (Pro România) - 6,2%, Nicolae Davițoiu (PMP) - 6,7%, Viorel Caragea (Partidul Ecologist) - 2%, alt candidat - 3,3%.

Ca vot politic în Consiliul Local Târgu Jiu, pe primul loc ar fi PNL cu 34,1%, urmat de PSD - 30,3%, USR - 11,2%, Pro România - 8,1%, PMP - 6%, Partidul Ecologist - 2,7%, alt partid - 7,6%.

Pentru prima etapă, sondajul a fost realizat pe un eșantion de 948 de subiecți, iar pentru etapa a II-a, eșantionul a fost de 950 de subiecți.

Sondajul a fost efectuat telefonic și are o marjă de eroare de +/- 3%.

Vizualizări: 2,780

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: