Primar de municipiu, izolat la domiciliu

Primarul oraşului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, şi 12 funcţionari publici din cadrul Primăriei sunt izolaţi la domiciliu după ce au revenit în țară dintr-o delegaţie din Milano.

Cristinel Pavel, prefectul de Mehedinţi, a declarat că a solicitat Direcției de Sănătate Publică Mehedinți să ia măsurile care se impun în toate situațiile de acest fel: „De exemplu, o delegație de la Primăria municipiului Drobeta Turnu Severin a fost într-o vizită de lucru în nordul Italiei, mai precis în orașul Milano, ca să vadă o centrală termică în cogenerare, care folosește drept combustibil deșeurile municipale. Angajații Primăriei s-au întors joia trecută din delegație”.

Potrivit unor surse, primarul a fost văzut la o ședință, dar și la restaurant. Peste 1.000 de persoane sunt izolate la domiciliu, în România.

Nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.

Dacă fapta prevăzută în alin. (1) este săvârşită din culpă, pedeapsa este închisoarea de la o lună la 6 luni sau amenda.

Măsurile instituite de autorități pentru românii care vin din zonele afectate de coronavirus:
La sosirea pe teritoriul României, toți călătorii asimptomatici din zonele afectate, respectiv Hubei (China), cele 11 localități din Italia, dar și persoanele care încă se mai află pe nava de croazieră Diamond Princess vor intra direct în carantină, pentru o perioadă de 14 zile.
Celelalte persoane care vin din regiunile Lombardia și Veneto vor intra în izolare voluntară la domiciliu timp de 14 zile, la sosirea în România.

Vizualizări: 4,054

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: