Târgu Jiu: Protest în Piața Prefecturii pentru drumul expres

Câțiva gorjeni au protestat, luni, în Piața Prefecturii din Târgu Jiu. „Gorjenii vor drum expres” a fost strigătul celor care s-au adunat în centrul orașului și au încercat să tragă un semnal de alarmă. Despre proiectul care prevedea construirea unui drum expres între Târgu Jiu și Craiova nu se mai știe nimic după ce a fost anunțat cu surle și trâmbițe de parlamentarii gorjeni.

Zece persoane s-au strâns, luni, în Piața Prefecturii. Oamenii s-au declarat revoltați că nu înaintează în niciun fel demersurile pentru realizarea drumului expres Târgu Jiu – Craiova. A fost promis de câțiva ani, dar nu s-au făcut pași concreți pentru a fi pus și în aplicare. “Este o acțiune civică de conștientizare a faptului că drumul expres e singurul mod prin care județul Gorj se poate dezvolta din punct de vedere economic. În acest moment, suntem pe punctul de a se închide Complexul Energetic Oltenia. Din aprilie, oamenii vor trebui să găsească o soluție pentru plata certificatelor de carbon și dacă nu grăbim realizarea proiectului acesta de drum expres către Gorj, vom rămâne un Lupeni sau un Petroșani mai mare”, a explicat unul dintre protestatari.

Din cauza infrastructurii care lasă de dorit, nu e nici de mirare că județul Gorj e ocolit de investitori. Legătura cu Ardealul se face doar pe Defileul Jiului, un drum pe care TIR-urile au multe restricții. „Trebuie doar să se aleagă compania care va realiza proiectul, drumul expres, dar în acest moment este stopat și nu este bugetat de Guvern acest proiect. Noi ne dorim ca acest proiect să fie alternativă la CEO, având o infrastructură bună, în cazul în care CEO, vreodată, se va desființa, vom avea posibilitatea să le dăm investitorilor un loc de investit în Gorj. Suntem câțiva prieteni care ne-am adunat să atragem atenția că este cazul ca acest drum să se facă mai repede pentru că, dacă nu se face repede, Gorjul va fi părăsit”, a spus un alt participant la protestul din Piața Prefecturii.

Ultima promisiune a foștilor guvernanți a fost că se va putea circula pe drumul expres între Târgu Jiu și Craiova de anul viitor. Lucru greu de crezut ținând cont că se bate pasul pe loc de luni întregi și nu au fost realizate nici măcar proiectul tehnic sau studiul de fezabilitate.

Vizualizări: 2,015

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: