Pod distrus de ape la Drăgoieni

Un pod construit peste râul Amaradia, în zona traseului viitoarei variante ocolitoare a municipiului Târgu Jiu, a fost distrus de ape după ploile abundente de la sfârşitul săptămânii. Casetele podului au fost rupte de crengile și copacii veniți din amonte, iar constructorul centurii Târgu Jiului trebuie acum să ridice din nou podul pentru a avea acces la șantierul amenajat în zonă. „În urma ploilor abundente înregistrate zilele trecute, debitul pârâului Amaradia a crescut foarte, foarte mult, aducând din amonte foarte multe crengi, chiar copaci întregi, care au blocat casetele acestui pod tehnic construit de antreprenorul care lucrează la centura municipiului Târgu Jiu. A blocat casetele, rupându-le. Pur și simplu le-a smuls din fundație”, a declarat Cristi Tudor, tehnician în cadrul Secţiei de Drumuri Naţionale Târgu Jiu.

Acum, constructorul, Collini Lavori SpA, va trebui să refacă podul pentru a avea acces la șantier. Cei de la Drumuri Naționale spun că au fost nevoiți să ridice acest pod deoarece nu s-a reuşit exproprierea tuturor proprietarilor din zonă. „Podul a fost făcut de constructor pentru a putea avea acces la zonele de lucrări. Înainte se trecea prin albia pârâului. (...) Dacă nu exista ordonanța președințială, până acum lucrările în această zonă erau terminate și acest pod nu mai exista. Oamenii din zonă s-au bucurat când am construit acest pod pentru că înainte nu aveau acces la terenuri cu tractoare, trebuiau să treacă prin albie. Sperăm să rezolvăm problema cu ordonanța, să terminăm lucrările la pod, să terminăm pasajul peste Amaradia”, a mai spus reprezentantul SDN Târgu Jiu.

Localnicii din cartierul Drăgoieni susţin că le-au fost inundate culturile tocmai din cauza podului şi cer ca acesta să nu mai fie reamplasat în zonă.

Galerie foto




Vizualizări: 1,375

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: