Pod electoral făcut de mineri. Lucrarea, coordonată de un consilier PSD!

Complexul Energetic Oltenia lucrează pentru PSD! Cel puţin aceasta este concluzia după ce ieri mai mulţi angajaţi de la Jilţ Sud au fost trimişi să lucreze la un pod la Gureni, în comuna Peştişani. Echipa de mineri era coordonată de consilierul local PSD, Ion Poenaru, care este şi şeful Obştii Peştişani. Când a văzut jurnaliştii, acesta a fugit. Culmea este că minerii au venit cu utilaje şi materiale din carieră. Primarul din Peştişani, Florin Pavel, confirmă că toate materialele pentru construirea podului provin din minerit, dar spune că au fost date cu titlu gratuit. De această lucrare s-a ocupat vicele Ilie Fuiorea.

Nu numai la Cariera Roşiuţa minerii sunt folosiţi la alte munci în timpul programului, ci şi la Cariera Jilţ Sud. De la începutul săptămânii, circa 10 mineri au fost trimişi să lucreze la un pod la Gureni, la Peştişani. Ieri au fost găsiţi la faţa locului de ziarişti. De trei zile minerii erau aduşi în fiecare dimineaţă cu o maşină de la unitate, GJ 48 SET. Lucrarea pe banii şi cu personalul companiei era atent supravegheată de Ion Poenaru, consilier PSD şi fost preşedinte PSD Peştişani. El a fugit când a văzut jurnaliştii. Presa a stat de vorbă cu o persoană care nu şi-a spus numele, dar care s-a recomandat „reprezentantul satului“. El a mai spus că utilajele sunt de la Obştea Peştişani şi că oamenii care lucrează nu sunt mineri. Cât despre maşina din minerit, omul spune că ar fi vrut să treacă prin apă, dar până la urmă a staţionat acolo. Cel care a sesizat presa a fost Bogdan Bejinaru, lider de sindicat la organizaţia condusă de Corneliu Gârjoabă. Bejinaru a fost dat afară recent din companie şi se află în proces cu societatea pentru concediere abuzivă. El a recunoscut foşti colegi de la Jilţ. „Îi cunosc pe aceşti salariaţi pentru că şi eu am lucrat la Jilţ. Au materiale, excavator din minerit, vola, e maşina din minerit cu numărul SET. Directorul a dat dispoziţie să adune materiale din carieră şi i-a trimis aici“, a spus Bejinaru. Directorul Carierei Jilţ Sud, Dumitru Dragu, a declarat că nu ştie ca vreun grup de mineri să fie deplasaţi la o lucrare la Peştişani. Şi a închis telefonul.

mineri_la_lucru_la_pod_3

Primarul confirmă ajutorul de la minerit, nu şi minerii

Primarul din Peştişani, Florin Pavel, a declarat că materialele folosite pentru pod sunt din minerit, date cu titlu gratuit, dar că mai multe ştie viceprimarul Ilie Fuiorea. „La Gureni este vorba despre o punte pietonală cu materiale care au fost obţinute prin transfer gratuit de la minerit din ce ştiu eu. Trebuia să întrebaţi pe vice, că el s-a ocupat. Suntem în procedură de obţinere a autorizaţiei“, a declarat liberalul Pavel. Vicele Fuiorea, proaspăt pesedist, spune însă că nu ştie despre lucrarea executată de mineri la Peştişani. „Eu sunt plecat, eu mă ocup, dar nu pot să vorbesc acum. Nu erau mineri. (...) Nu am cunoştinţă despre ce vorbiţi dvs., sunt la Timişoara pentru că a născut soţia mea. Vorbim când mă întorc“, a declarat viceprimarul Ilie Fuiorea, care a mai spus şi că în zonă sunt case şi că este nevoie de acest pod. Pe de altă parte, alte surse spun că podul va folosi mai ales firmelor care exploatează lemne în zonă.

mineri_la_lucru_la_pod_2

poenaru_psd_cu_mineriipestiani_148_set vola_componenta_transportor

Vizualizări: 158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: