Pod prăbușit cu tot cu muncitori. "Am săpat cu mâinile ca să-i ajutăm"

Polițiștii au deschis dosar penal în urma accidentului colectiv de muncă de la Stoina, județul Gorj. Patru muncitori au fost răniți și au ajuns la spital după ce o grindă din podul la care lucrau s-a prăbușit. Cu toții au căzut de la patru metri înălțime. O femeie a fost grav rănită. Ea a fost preluată cu elicopterul SMURD și dusă la spitalul din Craiova.

La podul care face legătura între două sate din Stoina se lucrează din 2017. O echipă de șapte muncitori a ajuns chiar joi în teren să armeze grinzile. Era prima lor zi de muncă și nimic nu prevestea nenorocirea ce avea să urmeze.

O traversă din podul aflat în construcție a căzut. Cu tot cu muncitori. „Eram șapte pe pod. Pur și simplu, s-a prăbușit cu noi. Noi am sărit de pe pod când am văzut. Doi colegi au fost prinși de traversă. E grea. Are 25 de tone. Ne-am ridicat și am încercat să-i ajutăm, să-i scoatem de sub beton. Am săpat cu mâinile ca să-i ajutăm și noi până au ajuns salvările”, a spus unul dintre muncitori. „Pot să spun că am văzut moartea cu ochii. Lucrez de 20 de ani în domeniu și așa ceva nu s-a mai întâmplat. Cofrajele sunt de proastă calitate. Nu noi suntem de vină. Noi ne ocupăm doar de fier și azi (n.r. joi) am început să armăm lucrarea. Când ne-am pus să armăm grinda, a cedat pur și simplu”, a mărturisit un alt salariat.

Podul este în construcție de aproape doi ani. Pentru realizarea acestuia și a unui drum din același sat, autoritățile au obținut un milion de euro, fonduri europene. Firma care realizează lucrările este din Slatina, iar toți muncitorii sunt din Craiova.

În primă fază, salvatorii au declanșat planul roșu de intervenție pentru că au fost anunțate șapte victime. Când au ajuns la fața locului, au constatat însă că patru persoane aveau nevoie de îngrijiri medicale. Ceilalți colegi ai muncitorilor răniți nu suferiseră decât câteva zgârieturi. „Apelantul a transmis că este vorba de șapte persoane rănite. Când au ajuns echipajele la fața locului, au fost patru victime. O femeie era prinsă sub grindă și a fost extrasă de acolo de pompieri. Un alt bărbat a fost transportat la spitalul din Târgu Jiu, iar alți doi bărbați care au suferit leziuni mai ușoare au fost duși la spitalul din Târgu-Cărbunești. Femeia a fost preluată cu un elicopter SMURD la spitalul din Craiova”, a spus Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj.

Inspectorii de muncă și polițiștii cercetează evenimentul să afle din ce cauză s-a prăbușit traversa. „În cauză, a fost deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de nerespectarea condițiilor de sănătate și securitate în muncă”, a transmis Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Galerie foto


Vizualizări: 4,431

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: