Polaris, „joc periculos” în Consiliul Local Târgu Jiu

SC Polaris Mediu, societatea care gestionează depozitul ecologic de la Târgu Jiu, a solicitat un acord Consiliului Local în vederea constituirii unui drept de ipotecă asupra noii celule de depozitare a gunoiului. În fapt, pentru a construi noua celulă, administratorul depozitului a contractat un credit în valoare de aproximativ 1,5 milioane euro de la Unicredit Bank SA, iar banca în cauză cere ipotecă pentru această investiție. Recepția finală a celulei a avut loc în data de 19 mai 2017.

Consilierul ALDE Eduard Berca a solicitat amânarea supunerii la vot a proiectului de respingere a solicitării celor de la Polaris Mediu, dar și  constituirea unei comisii formată din trei consilieri pentru verificarea stării financiare a acestei societăți.

Într-un final, majoritatea consilierilor a votat pentru respingerea solicitării celor de la Polaris Mediu. Consiliera PMP Daniela Grădinaru s-a abținut la vot, iar aleşii liberali au votat împotrivă. „E vorba de suprafața de teren pe care a fost construită celula 2, suprafață care aparține municipiului Târgu Jiu. Este important să discutăm toate variantele care pot să apară și s-a luat în calcul și varianta ca Polaris să nu mai poată să achite creditul și atunci banca să se îndrepte împotriva celor care au garantat acel credit. Vrem să ieșim dintr-un joc periculos și nu vrem să angajăm terenuri ale municipiului în actele comerciale sau actele bancare ale unei societăți comerciale”, a declarat Aurel Popescu, viceprimarul municipiului Târgu Jiu. 

Vizualizări: 430

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: