Polenul crud poliflor, perfect şi sănătos pentru micul dejun

Polenul de albine este unul dintre cele mai complete alimente care există şi este benefic pentru sănătatea umană. Acesta conține aproape toți nutrienții de care ai nevoie, de la aminoacizi esențiali și acizi grași până la vitamine și antioxidanți puternici.

Polenul de albine are efecte antiinflamatoare, funcționează ca un antioxidant, poate îmbunătăți sistemul imunitar şi contribuie la reducerea stresului. Acesta are un gust floral care seamănă cu cel al mierii, dar ușor amar. Este perfect pentru micul dejun, dar şi pentru dulciuri și rețete de deserturi.

Se poate utiliza polen de albine amestecat în smootie-uri sau amestecat cu iaurt, ca topping peste fulgi de ovăz, cereale și pâine prăjită la micul dejun sau ca topping pentru cheesecakes, cupcakes și brioșe sau în batoane de proteine.

Iată cum se poate prepara uşor un smootie cu polen de albine.

Ingrediente: zeama de la 2 portocale stoarse, o jumătate de mango, 1-2 linguri polen de albine, o linguriță de miere, o banană, 10 migdale, 2 linguri de ovăz (opțional, dacă vrei să fie mai gros), 1/4 linguriță cardamom, 1/4 linguriță scorțișoară, 1/2 linguriță turmeric şi un vârf de cuțit de piper negru proaspăt măcinat (opțional).

Se amestecă totul într-un blender până se omogenizează. Pune amestecul într-un pahar și ornează deasupra cu polen de albine.

Vizualizări: 901

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: