Poliţia monitorizează la sânge găştile de cartier din Târgu Jiu

Găştile de cartier din Târgu Jiu sunt monitorizate de Poliţie până la nivel de scară de bloc. Şeful Serviciului de Ordine Publică din cadrul IPJ Gorj, comisarul Cornel Filip, a precizat ieri,  la o întâlnire cu reprezentanţi ai pensionarilor şi autorităţilor judeţene, că poliţiştii au sub control grupurile de tineri predispuse să comită eventuale scandaluri. Filip a menţionat că poliţiştii au în vizor orice grupare formată de la trei tineri în sus, excepţia reprezentând-o cei care stau la scara blocului şi joacă rummy, oamenii legii încercând să prevină orice posibil scandal

"Avem o evidenţă a găştilor de cartier până la nivel de scară de bloc. Ştim şcolile, barurile, localurile pe care le frecventează şi poliţiştii de comunitate au în vedere aceste aspecte. Toate persoanele de acest gen fac obiectul monitorizărilor până la nivel de scară de bloc. Sunt monitorizate grupuri de trei copii, dar nu trei copii care joacă rummy la scara blocului", spune şeful Serviciului de Ordine Publică din cadrul IPJ Gorj, comisarul Cornel Filip. Acesta a menţionat că va prezenta peste două luni un raport complet al situaţiei găştilor de cartier din municipiu.

Subprefectul Liviu Andrei a participat la discuţii şi a dat un exemplu propriu în care câţiva tineri au jignit două bătrânele, subprefectul spunând că a fost martor la incidentul respectiv. "Problemele cu găştile de cartier sunt foarte delicate pentru că şi eu colind oraşul şi văd tot felul de întâmplări. La o scară de bloc erau două bătrâne, una bătrână-bătrână, şi au venit 3-4 tineri care le-au spus nişte vorbe de m-a lăsat viaţa. Le spuneau că ce bă, nu vă mai duceţi, vă caută pe acasă...Trebuie să dezbatem problemele acestea, inclusiv cu poliţiştii de proximitate care au un rol important în menţinerea sub control a acestei situaţii", a menţionat Andrei.

Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: