Polițist acuzat că nu spune adevărul la instanță

Un agent al IPJ Gorj audiat ieri ca martor într-un dosar penal cu acuzații de tentativă de omor s-a trezit ieri acuzat, la rândul său, fără a fi pus și sub învinuire, că nu spune tot adevărul în fața instanței. Ionuț Vârjan, de la Jupânești, a reușit să îl enerveze pe magistratul Șerban Șarapatin, răspunsurile oferite de polițistul aflat sub jurământ nemulțumindu-l pe acesta. Judecătorul s-a văzut nevoit să insiste în întrebări, alături de procurorul de caz, Felicia Cocoș, singurul care părea să îi dea dreptate agentului fiind avocatul Narcis Nădrag, care îl apăra pe inculpatul trimis în judecată și acuzat că l-a lovit pe un tânăr din Filiași, băgându-l în spital pentru mai multe zile.

Vârjan a fost chemat cu mai bine de un an și jumătate în urmă să intervină la un scandal izbucnit între două grupuri de tineri care erau implicați într-o vânzare de animale. Unul dintre nemulțumiți a sunat la 112 și a cerut ajutor, simțind că va izbucni un scandal, iar la venirea polițistului la locul solicitării cele două găști s-au luat la bătaie. La audierile de ieri judecătorul de caz a încercat să afle cine și cum l-a lovit pe tânărul ajuns în cele din urmă la spital, în încăierare folosindu-se bâte și lanțuri. Polițistul a încercat în zadar să explice că era depășit numeric de numărul scandalagiilor și că nu a apucat să vadă cine și cum a lovit, ci doar că l-a scos în învălmășeala respectivă pe cel rănit, vorbele sale nefiind crezute însă de magistrat în totalitate.

În acest dosar Nicușor Lăutaru și fratele său Ninu Elvis Lăutaru au fost trimiși în judecată pentru că l-au lovit pe Dumitru Cristinel Răscăcea. Scandalul dintre ei s-a soldat cu o urmărire pe drumul către Bărbătești, ca urmare a neînțelegerilor pe prețul de vânzare a unor tăurași. Unele dintre animale au căzut din mașinile care goneau pe șosea, cursa nebună a celor șoferilor implicați în scandal fiind oprită de mascații care fuseseră chemați în mare grabă de către agentul audiat ieri la Tribunal.

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: