Polițist înjurat și amenințat. „Îți pun mașina pe butuci!”

Un tânăr a fost condamnat pentru ultraj după ce a înjurat și amenințat un agent de poliție din Gorj, care își desfășoară activitatea în cadrul Poliției municipiului Hunedoara. Incidentul a avut loc la sfârșitul lunii februarie a anului trecut, însă sentința s-a pronunțat acum câteva zile.

Polițistul din Gorj făcea cercetări în legătură cu distrugerea unui autoturism într-o parcare și așa a ajuns la adresa presupusului autor al faptei. Era însoțit de un coleg de serviciu.
Imediat cum au intrat în casă, polițiștii au fost luați la rost de către inculpat, un tânăr de nici 18 ani. Acesta a început să arunce cu amenințări în dreapta și-n stânga, spunându-le agenților că îi va prinde, în timpul liber, fără uniforma de polițist, și că „îi va rupe”. Ba mai mult, tânărul i-a transmis polițistului din Gorj că știe unde parchează mașina și că o va pune „pe butuci”.
„Auuuu, când vă prind fără haine, ce vă rup! (...) Peugeotu’ tău îl ţin minte! Vezi că-i parcat la (...). Tu mie nu ai ce să-mi faci! Că am avocaţi şmecheri! Ai înţeles? Pe butuci ţi-l pun! (...)”.
Episoadele de furie au continuat. „Miliţie... băă. Bossule, tu ăla cu Passat-ul CC cu numere de Gorj, care parchezi în faţă la (...) hai un pic aici în casă. Intră un pic, te rog! Te rog! Te simţi, nu ? Maşina ta... pe butuci”.
Individul a amenințat că va folosi un spray lacrimogen, moment în care a fost imobilizat și dus la secția de poliție.
„Amenințările adresate de către inculpatul i-au produs persoanei vătămate o stare de temere, din declaraţia acesteia rezultând că ulterior şi-a parcat autoturismul în alte locuri, prevăzute cu camere de supraveghere”, potrivit anchetatorilor.

A scăpat pentru că este minor
În timpul anchetei, adolescentul a recunoscut că știa unde polițistul gorjean îşi parca maşina şi a motivat fapta pe consumul mare de alcool.
Agentul de poliție din Gorj nu s-a constituit parte civilă în cauză. „În drept, fapta inculpatului în vârstă de 17 ani, 11 luni şi 5 zile, la data comiterii faptei, care, la 20.02.2021, în timp ce se afla la locuința din (...), jud. Hunedoara, a amenințat-o pe persoana vătămată (...) agent de poliție în cadrul Poliției municipiului Hunedoara – Biroul Ordine Publică, aflată în exercitarea atribuțiilor de serviciu, cu săvârșirea unor infracțiuni și altor fapte păgubitoare și, în aceleași împrejurări, având asupra sa un spray iritant-lacrimogen, s-a îndreptat spre persoana vătămată cu intenția de a-l folosi asupra acesteia, provocându-i persoanei vătămate o stare de temere, întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de ultraj”, se arată în rechizitoriul.
Pentru că era minor la data săvârşirii infracţiunii, tânărul s-a ales doar cu măsura educativă a asistării zilnice pe o durată de 5 luni, sub coordonarea Serviciului de Probaţiune Hunedoara. Sentința dată pe 6 mai nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

Vizualizări: 4,558

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: