Poliţiştii din Novaci, în mijlocul elevilor

Poliţia Oaşului Novaci a organizat, în cursul zilei de astăzi, un eveniment premergător Zilei Poliției Române, la care au participat zeci de copii.

 

 

Polițiștii i-au întâmpinat pe elevi și le-au răspuns la orice întrebare legată de meseria de polițist.

„După analizarea "situației operative", șeful Poliției Orașului Novaci a solicitat sprijinul structurilor din cadrul IPJ Gorj, iar în cel mai scurt timp, oamenii legii s-au mobilizat pentru a-i surprinde pe copii. Astfel, polițiști din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, Serviciului Rutier, Criminalistic, Biroului Analiză și Prevenire a Criminalității, Biroului Siguranța Școlară sau Biroului pentru Protecția Animalelor, au venit în întâmpinarea celor mici, fiecare abordând diverse subiecte referitoare la profesia de polițist, în funcție de specificul activității. Din mijlocul evenimentului nu a lipsit câinele de căutare/salvare, de departe cel mai îndrăgit ce cei mici”, au transmis reprezentanţii IPJ Gorj.

Oamenii legii le-au oferit elevilor posibilitatea de a explora laboratorul criminalistic, tehnica din dotarea luptătorilor SAS sau informațiile utile din partea polițiștilor de prevenire.

Polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor le-au vorbit copiilor despre situațiile în care un animal de află în pericol și modalitățile de prevenire a cazurilor de violență, neglijare sau abandon ale acestora.

Polițiștii rutieri le-au reamintit acestora regulile de circulație, iar criminaliștii le-au prezentat laboratorul criminalistic și principalele mijloace de identificare a autorilor infracțiunilor.

Galerie foto
Vizualizări: 432

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: