Polițiștii gorjeni "colindă" după artificii

Polițiștii gorjeni au desfășurat mai multe acțiuni pe raza comunelor Bălești, Aninoasa și Alimpești, pentru verificarea legalității desfășurării operațiunilor cu articole pirotehnice în cadrul Planului de acțiune “Foc de artificii 2021-2022”.

Un bărbat, de 33 de ani, din comuna Bălești, deținea la domiciliul său mai multe baterii de artificii din categoria F2 și F3 și articole pirotehnice tip petardă, de diferite dimensiuni, din categoria  P1 și F2, având o greutate totală de 35 kilograme, pe care intenționa să le utilizeze cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

O femeie de 37 de ani, din comuna Aninoasa, avea acasă o baterie de artificii cu 19 focuri, din categoria F2, o baterie de artificii cu 9 focuri, din categoria F2 și 40 de articole pirotehnice, din categoriile F2, F3 și FP 3, interzise la deținere în alte locații decât cele autorizate ca depozite pentru materii explozive, fiind utilizate exclusiv de către pirotehnicieni.

Un tânăr de 21 de ani, din comuna Aninoasa, avea la domiciliu o baterie de artificii cu 25 de focuri, din categoria F2 și 52 bucăți material pirotehnic, din categoriile F1 și F3, articole pirotehnice interzise la deținere în alte locații decât cele autorizate ca depozite pentru materii explozive, fiind utilizate exclusiv de către pirotehnicieni.

Și un bărbat de 48 de ani, din comuna Alimpești, deținea la domiciliu 77 de bucăţi articole pirotehnice, din categoria P1.

În toate cauzele, polițiștii au întocmit dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de efectuare de operațiuni cu articole pirotehnice, fără drept, conform Legii nr. 126/1995, privind regimul materiilor explozive, iar toate articolele pirotehnice au fost indisponibilizare, pentru continuarea cercetărilor, a comunicat IPJ Gorj.

Vizualizări: 1,616

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: