Minor acuzat că vinde ilegal petarde și artificii

Poliţişti din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, împreună cu polițiști din cadrul Postului de poliție Bălești, au organizat și desfășurat marți o acțiune pe raza comunei Bălești, în cadrul Planului de acțiune “Foc de artificii 2021-2022”, pentru verificarea legalității desfășurării operațiunilor cu articole pirotehnice.

Cu această ocazie, polițiștii au identificat un minor, de 17 ani, din comuna Bălești, care deținea la domiciliu său 2 baterii de artificii din categoria F2, precum și 60 articole pirotehnice din categoria F3, achiziționate prin intermediul platformelor online, în scopul utilizării acestora cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

De asemenea, polițiștii au continuat cercetările și au stabilit faptul că minorul a distribuit o parte din articolele pirotehnice achiziționate unui tânăr, de 18 ani, din aceeași localitate, respectiv 2 baterii de artificii din categoria F2 și 60 bucăți articole pirotehnice, din categoriile F3.

Cantitatea de articole pirotehnice, având o greutate de 16 kilograme, a fost indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, pentru săvârşirea infracţiunii de efectuarea de operaţiuni cu articole pirotehnice, fără drept, conform Legii nr. 126/1995 Republicată, privind regimul materiilor explozive, a transmis IPJ Gorj.

Vizualizări: 2,456

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: