Polițiștii gorjeni, în mijlocul elevilor

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj, prin compartimentele de specialitate au desfășurat ieri o activitate la Școala Gimnazială ,,Gheorghe Tătărescu” din Târgu Jiu, pentru prevenirea violenței în școli, fenomenelor de absenteism sau abandon școlar, delincvență juvenilă, dar și pe linie de educație rutieră. 

Astfel, polițiști ai Serviciului Rutier și Biroului Siguranța Școlară au desfășurat activități informativ-preventive pe linia  prevenirii și combaterii violenței în școli.

Discuțiile interactive au avut ca scop prevenirea faptelor antisociale în rândul elevilor, reducerea actelor de violență, prin conștientizarea implicațiilor acestui fenomen, sub aspect juridic, social și emoțional.

Polițiștii au prezentat noțiunile generale ale fenomenului de tip bullying, care sunt modalitățile de intervenție și combatere, atât pentru elevi cât și pentru cadrele didactice și importanța dezvoltării abilităților non-violente de gestionare a conflictelor.

Scopul polițiștilor, prin astfel de activități este acela de a fi alături de elevi, de a-i ghida și învăța cum să fie responsabili, în vederea adoptării unei bune conduite în societate.

De asemenea, polițiștii Serviciului Rutier le-au reamintit micilor participanți la trafic normele sociale după care trebuie să se ghideze pentru prevenirea și combaterea evenimentelor rutiere în care sunt implicați pietoni.

Galerie foto



Vizualizări: 559

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: