Poliţiştii gorjeni, urecheaţi de şeful de la Bucureşti

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au fost ieri instruiţi cu privire la atitudinea pe care trebuie să o aibă în trafic şi în relaţia cu conducătorii auto. Oamenii legii trebuie să înţeleagă faptul că nu mai există controale de rutină ci doar controale tematice şi mai ales că trebuie să aibă un comportament adecvat cu şoferii pe care îi opresc. Pentru acest lucru a venit de la Bucureşti, Lucian Diniţă, comisarul Şef al Direcţiei Naţionale a Poliţiei Rutiere.

Aproximativ 5000 de poliţişti au participat ieri la o instruire ce a vizat atitudinea pe care aceştia trebuie să o aibă în trafic. „Poliţiştii nu au plan de amenzi. Nu au stabilit un anumit număr de şoferi pe care trebuie să-i sancţioneze sau să dea amenzi de o anumită valoare. Poliţiştii trebui să evite conceptul de stat la pândă, după curbe, sau lângă indicatoarele cu restricţie în localitate. Este indicat ca poliţiştii să aibă o anumită atitudine cu şoferii pe care îi opresc în trafic. Nu se respectă legislaţia cu privire la faptul că şoferul nu trebuie să coboare din maşină atunci când este oprit în trafic. Trebuie doar să respecte ordinul poliţistului, dar de multe ori vedem poliţiştii şi şoferii lângă maşini în diferite ipostaze”, spune Lucian Diniţă, comisar şef Direcţia Poliţiei Rutiere. 

La nivelul judeţului Gorj cele mai multe sesizări venite din parte gorjenilor sunt legate de faptul că poliţiştii stau la pândă cu aparatele radar. „Avem sesizări din partea participanţilor la trafic cu privire la statul la pândă a poliţiştilor cu aparatul video-radar. Poliţiştii nu stau la pândă ci acţionează pe principalele artere de pe raza judeţului pentru că în majoritatea cazurilor, viteza este cauza accidentelor rutiere”, spune Dumitru Tatomir., comisar şef Serviciul Poliţiei Rutiere Gorj. 

Vizualizări: 122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: