Polițiștii locali au donat sânge pentru salvarea unui tânăr

Polițiștii locali din Târgu Jiu s-au gândit să facă o faptă bună și au mers să doneze sânge. Mai mulți oameni ai legii au călcat pragul Centrului de Transfuzie Sanguină din Târgu Jiu, pentru a-l ajuta pe un tânăr în vârstă de 22 de ani care are nevoie urgentă de sânge.

Șefa Centrului de Transfuzii Sanguine din Târgu Jiu, Călina Căluțoiu, spune că cererea de sânge este extrem de mare, iar donatorii nu sunt așa mulți. Numărul donatorilor care se prezintă benevol în centrul de donare este tot mai mic.

”Ne-am bucurat astăzi de prezența polițiștilor locali din Târgu Jiu. Au venit să doneze într-un număr crescut din dorința de a ajuta un tânăr în vârstă de 22 de ani internat la Fundeni care are nevoie de multe produse de sânge, în special concentrate trombocitare. Nu este singur pacient, au mai fost și alții care au venit să doneze pentru diferiți pacienți. Din păcate, donatorii care se prezintă benevol în centru sunt tot mai puțini. Este un deficit major pe grupele AB negativ și B negativ la care se face cu greu față solicitărilor din spitale”, a spus Călina Căluțoiu.

Polițiștii locali din Târgu Jiu nu se află la prima donare. Aceștia merg destul de des pentru a-i ajuta pe cei aflați la nevoie.

Vizualizări: 1,807

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: