Școala din Târgu Jiu în care nu s-au dat mărțișoare

Simbolul primăverii nu a fost prezent în toate școlile din județul Gorj. Mărțișorul, căci despre el este vorba, nu a mai fost acordat profesoarelor ca în alți ani. Pentru a preveni vreo eventuală contaminare sau expunere la coronavirus, conducerea unei școli din Târgu Jiu, împreună cu părinții, a luat decizia ca de 1 și 8 martie să nu aibă loc această tradiție.  

Elevii care învață la Școala Gimnazială ”Sfântul Nicolae” din Târgu Jiu nu au oferit un mărțișor profesoarelor, acest mic cadou fiind acordat în mediul online. Părinții spun că s-au conformat acestei decizii, dar și faptul că acest simbol al primăverii nu trebuie să se piardă.

”Trebuie să ne adaptăm regulilor care sunt, asta este. Era frumos, dar dacă virusul ne-a făcut să ne comportăm așa, nu avem ce face(...) Nu mi se pare normal. Este păcat să ne pierdem tradițiile. Nu cred că ar face vreun rău oferirea unui mărțișor(...) Este păcat, tocmai pentru că este simbolul primăverii. Este o tradiție care nu trebuie să se rupă”, au spus câțiva părinți.

Directorul unității de învățământ, Vasile Sulea, spune că decizia nu a fost doar a lui, ci în urma discuțiilor avute cu părinții. ”În urma discuțiilor cu colegii mei, dar și cu părinții, s-a luat decizia recomandării ca în acest an acordarea mărțișoarelor sau a florilor să fie online. Fiind un altfel de an, împreună cu colegii și părinții am hotărât ca anul acesta să nu se desfășoare această activitate, ci doar online. Nu este o privare sau anulare, dar anul acesta doar din motive de siguranță am decis acest lucru”, a spus directorul.

O elevă ne-a spus că își dorea să primească un mărțișor de la colegi, dar să și ofere unul profesoarelor. ”În fiecare an veneam cu mărțișor, în acest an nu s-a mai întâmplat acest lucru. Mi-ar fi plăcut să primesc un mărțișor. Este primul an în care nu primesc de la colegi. Este un an diferit”, a spus o elevă.

Vizualizări: 2,966

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: