Biserică afectată de alunecări, reparată din donațiile enoriașilor

Sute de localnici din comuna gorjeană Roșia de Amaradia au pus mână de la mână pentru ca autoritățile să repare biserica din centrul comunei, grav afectată de alunecările de teren. Reparațiile au costat în jur de 60 de mii de lei. Banii au fost strânși exclusiv din donații, iar primăria a reușit să pună în siguranță lăcașul de cult fără să apeleze la vreo firmă de specialitate. Au ajutat tot localnicii, preoții și cei care primesc ajutor social.

Localitatea Roșia de Amaradia este cunoscută pentru problemele cauzate de-a lungul anilor de alunecările de teren. Acestea au afectat și centrul comunei, unde chiar și biserica a fost afectată atât de mult încât a căzut o parte din tavan. Doar o minune a făcut ca niciun enoriaș să nu fie în lăcașul de cult în acel moment.

Biserica a fost repusă în siguranță cu ajutorul localnicilor care au donat bani pentru reabilitarea clădirii. „Localitatea a fost greu încercată de alunecările de teren. Un mandat jumătate mi-am dedicat înlăturării efectelor de alunecare de teren. După ce am reușit să stabilizăm zonele importante: centrul civic, unde am avut o gravă alunecare de teren, care a afectat majoritatea imobilelor, biserica din centrul civic ajunsese un pericol pentru oameni. A picat plafonul în mijlocul bisericii. Din fericire, nu a fost nimeni în biserică”, a spus primarul din Roșia de Amaradia, Liviu Cotojman.

Foarte mulți localnici au dat o mână de ajutor și la realizarea lucrărilor de consolidare, iar acum se bucură că biserica nu mai este în pericol. „Am reabilitat-o în regie proprie fără să apelăm la o firmă. Au donat oamenii din localitate, au donat peste 60 de mii de lei, cu cei de la ajutorul social și alți localnici am reușit, în final, să reabilităm lăcașul de cult. Și preoții au fost alături de noi”, a mai spus primarul Cotojman, la Accent TV.

Vizualizări: 1,846

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: