Poliţiştii locali rămân fără normă de hrană. Cine s-a opus!

Consilierii locali din Târgu Jiu nu au fost de acord cu rectificarea bugetară care permitea Poliţiei Locale să mai acorde norma de hrană pentru luna septembrie. Aproximativ 800 de lei ar fi primit, în plus, la salariu, fiecare angajat.

Florin Urdea, şeful Poliţiei Locale Târgu Jiu, găsise varianta prin care mai reducea efortul municipalităţii. Banii destinaţi achiziţionării a cinci maşini ar fi putut ajunge în buzunarul angajaţilor. Asta pentru că licitaţia organizată, în această lună, a fost un eşec. „Am găsit posibilitatea numai pentru 27 de miliarde (n.r. lei vechi) prin redistribuire de pe lista obiectivelor de investiţii în cadrul normei de hrană. Pe lista obiectivelor de investiţii, Poliţia Locală figura cu cinci maşini. A venit o adresă în care ne-au spus că renunţă la aceste maşini întrucât nu s-a prezentat nimeni la licitaţie. Le-am solicitat să precizeze cât este norma de hrană pentru luna octombrie. Este vorba despre 152 de mii de lei”, a explicat Narcisa Cristea, directorul financiar al Primăriei Târgu Jiu.

Consilier local: Suntem de râsul lumii!

Consilierii locali nu au fost de acord cu redistribuirea sumei. „Suntem de râsul lumii. Eu nu sunt de acord cu norma de hrană. Eu sunt împotrivă”, a declarat consilierul PSD Cristian Toader Pasti.  A urmat apoi un val de abţineri de la vot. Tot împotrivă a votat şi social-democratul Viorel Petcu. S-au abţinut opt consilieri locali, cei de la PMP şi PNL. La şedinţa de Consiliu Local, s-au prezentat 19 consilieri din cei 21.

În urmă cu două săptămâni, aproximativ 30 de poliţişti locali au ieşit în stradă, protestând pentru că nu au primit norma de hrană pentru luna septembrie. Poliţia Locală are 140 de angajaţi şi fiecare primeşte aproximativ 800 de lei, lunar, pentru mâncare. Municipalitatea susţine că banii s-au terminat mai repede pentru că au fost majorate salariile din luna iulie.

Potrivit legii, autorităţile locale pot acorda  în limita bugetului aprobat, prin hotărâre a consiliului local, norma de hrană personalului poliţiei locale.

Vizualizări: 2,458

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: